OUR HOME THROUGH MY MOBILE

On se jännä, miten puhelimella ottaa omasta kodista ihan toisenlaisia kuvia kuin järkkärillä. Ootteko huomanneet samaa? Tulee huomioitua eri yksityiskohtia ja nappailtua ruutuja vähän kehnommassakin valaistuksessa. Homma on selvästi vapautuneempaa, koska instaneliöiden koko antaa pieniä epäkohtia armeliaasti anteeksi.

Vai mitä olette mieltä? Tuleeko meidän huushollista erilainen kuva näiden nappausten perusteella? Ainakaan pikkuhuoneesta (vaaleanpunainen maali seinässä) ei ole blogin puolella tainnut olla vielä halaistua sanaa. Tilaa on jotenkin kimurantti kuvata – muutamat yritykset ovat jääneet turhautuneeksi muistikortin kahlaamiseksi, tuloksetta. Olen joskus miettinyt, miten mahtavaa olisi saada kuvauskoulutusta nihkeästi valaistujen tilojen kuvaamiseen (huonosti siilautuva luonnonvalo tai ikkunattomat pienet huoneet). Itse en ole koskaan salamoiden maailmaan sotkeutunut, mutta pitäisi varmaan tutustua.

Nämä ja muut ruudut löytyvät Instagramista merkillä @kaisapalomaki. Tulkaa moikkailemaan!

It’s funny how different pics I take with my mobile than my SLR! You can find these images (+ many others) from Instagram / @kaisapalomaki. Come to say hello!


 1. Hanna

  26 September

  Itsekin ihastunut mobiilikuvaamiseen, helpompaa ja erilaista kuin järkkäillä.

 2. ibb

  26 September

  Just take a look, and say hello

 3. Ihana koti!

  Ja olen samaa mieltä, että Instagramiin kuvaaminen on jotenkin kevyempää ja helpompaa. Ihan sama kuvaako sinne kotia vai muuta. 😀

 4. Anna Kotikolmio

  26 September

  Kivoja räpsyjä. Mä kuvailen todella vähän kännykällä, kun en oo ollenkaan sukeltanut instan ihmeelliseen maailmaan. Täytyy kyllä joskus kokeilla kännykkäkuvaamista ihan muuten vaan.

 5. Maru/Nuapurissa

  26 September

  Kännykällä kuvaaminen on tosiaan helpompaa ja jostain syystä kuvakulmia tulee katsottua eritavalla. Sohvalla makoillessa kännykkä on usein lähellä ja “ahaa” -elämyksen kohdatessa kuva tulee räpsäistyä siltä seisomalta.
  Sinulla on kauniita ja raikkaita kuvia niin blogissa kuin instassakin. Yhtä hyvältä näyttää molemmista! 🙂

  • Voi kiitos, ja oon ihan samaa mieltä, ihmeen erilaisia kuvakulmia tulee napattua kännykällä!

 6. Instaan kuvailu on kyllä iisimpää, kun ei tarvitse säätää jalustaa ja kaikkee… 😀
  Ja jotenkin sinne tulee otettua paljon helpommin kaikkea arkimatskua, mikä on kiva. Miksiköhän me ollaan muuten niin (ehkä jopa liian) skeptisiä noihin järkkärikuviimme? Veikkaanpa, että sun järkkärikuvat pikkuhuoneesta olisivat upeita, vaikka itse et olisi niihin 100% tyytyväinen. 😀
  Aivan ihana toi sun mustavalkoinen mekko, mistä se on?
  Tassulle silityksiä, hänen kuvat on aina mun päivän pelastus, kun niitä Instassasi vilahtelee, lisää niitä. 😉

  • Joo siis vähän harmittaa, kun on niin tarkka nuista kuvista – jää monesti ihan hirveä määrä otoksia julkaisematta, vaikka varmasti ihan hyvin niistä varmaan saisi kelpo postauksen aikaiseksi.

   Niin, ja mekko on Marimekko. 🙂 Täytyypä laittaa kisumies ruudun taakse useammin! <3

 7. Home Sweet England

  26 September

  Mikä siinä on kun sinun blogi ja kuvat kodista saa aina täällä sisustuskärpäsen heräämään! IHANIA KOTIKUVIA!!!! Mukavaa viikonloppua Englannista! xx

  • <3 <3 <3 Ihana kommentti. 🙂 MAHTAVAA, jos näin käy! Samoin täältä koto-Suomesta.

 8. Jessika

  26 September

  ihania kuvia, mutta miten meidän kissa voi olla teillä XD

 9. Sieviä kuvia puhelimellakin 🙂 teillä on kaunista.

  Puhelimella tulee tosiaan erilaisia kuvia mitä järkkärillä, puhelin on vaan niin paljon näppärämpi. Järkkärin ja kameranjalan kanssa kuvaaminen on aina asettelemista 🙂 Täytyy ehkä itekkin julkaista luurikuvia! 🙂

  • Kiitos. <3 Kokeile ihmeessä! Järkkärillä kuvaaminen on usein juurikin kuvaamaasi säätämistä.

 10. Bianca Bernard

  28 September

  Kameran eroista en tiedä, koska kuvaan AINOASTAAN kännykällä 😀 Mutta ihanalta kotisi näyttää joka tapauksessa! Tuon vihannesdippikuppi-idean nappaan samantein lapsen synttärikemuihin. Kiitos:)

  • Tuo taktiikka kuulostaa suorastaan ihanan leppoisalta! Ja kannattaa napata, tuo on ollut mun juhlissa aina hitti. 🙂

 11. Maire / Kettukarkki

  30 September

  Ihania näpsyjä 🙂
  Sama huomio täälläkin, luurilla nappaa aina jotenkin tosi kivoja pikakuvia ja ihan hetken mielijohteesta. Ja siitä pikkunäytöltä ei koskaan jaksa (mikä on ihan hyvä) alkaa siivoomaan ylimääräisiä kamoja pois. Vapauttavaa!

  • Kyllä, nimenomaan vapauttavaa. 😀 Ehkä pitäisi tuon järkkärinkin kans vaan vähän relata..

 12. Jonna Jolkin

  3 October

  Puhelimella kuvatessa on kyllä fiilis sellainen rennompi, mut molempi parempi! Kuvaatko sä jalustan kanssa? Musta tuntuu, että jalustalla, pitkällä valoitusajalla ja automaattilaukaisemella saisi hämärässä valossakin hyviä/parempia kuvia.

  Mä tykkään aina vaan tästä sun blogin fiiliksestä.

  • Kuvaan silloin tällöin myös jalustalla + pidemmillä valotuksilla, mutta jostakin syystä tuo yksi huone on harvinaisen haastellinen. Siellä on kaksi vaihtoehtoa, joko puhdas keinovalo (joka sekin on mulla liian kehno kuvaamiseen) tai osittainen luonnonvalo, joka ei valaise koko huonetta, vaan ylivalottaa osan ja jättää tummaan varjoon osan. :/

   Ja kiitos, ihana kuulla! 🙂 <3

 13. Anonymous

  4 October

  Ihania kuvia, niissä on ihana tunnelma! 🙂 Mistä sinun ihanat, kuvissa näkyvät mekkosi kuvissa ovat?

  Katju

Your email address will not be published. Required fields are marked *