Yritän parhaillaan pohtia, minkä tyylisen sisustuksen työ-/vierashuoneeseen rakentaisin. Tyttömäisiä pastelleja ja muutamia kirkkaita yksitysikohtia – kuten valtaosin meidän muussakin sisustuksessa – vai maskuliinisempaa valkoista, harmaata, ruskeaa ja mustaa? Lapsekkaan hauskaa vai seesteisen hillittyä?

Voi olla, että joudun kannottumaan jälkimmäiseen, sillä kotikonttorin pääkäyttäjä sattui tepastelemaan pinkimmän kuvan stailingin aikaan huoneeseen ja reaktion perusteella tyyli on turhan naisellinen. Painiskelen tämän saman dilemman kanssa muussakin sisustuksessa, sillä nämä kaksi suuntaa vetävät puoleensa niin tasavahvasti, että kotiin tulee tehtyä hankintoja vähän ristiin rastiin. Nyt matkaan on tarttunut kaksi kalenteria vuodelle 2014 – molemmat niin hienoja ja niin erilaisia.

Yhtenä hetkenä tuntuu, ettei pastelleista voi saada tarpeekseen ja välillä tekee mieli riisua sisustus väreistä ja käyttää pelkästään maanläheisiä sävyjä. Pidättyä rouheissa pinnoissa, kuten betonissa, pellavassa ja käsittelemättömässä puussa. Tähän vielä ripaus atseekki- ja marokkolaisvaikutteita sekä yksi takan reunalla meditoiva buddha. Homma taitaa olla selvä – ei tästä yhden tyylisuunnan kotia saa parhaalla tahdollakaan. Mutta kumpi vai kampi näistä olisi parempi?

I’m trying to decide if I should decorate our office/guestroom with girly pastels and bright colors or with more masculine white, grey, brown and black. Childish or stylish? Which one do you think is better?

12 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *