Meidän taloudessa asustaa kolme kovin erilaista persoonaa, joita yhdistävät paitsi rakkaus myös kaikkien omapäisyys ja tasaisen saamaton asenne kotitöitä kohtaan.

Laiska perfektionisti on roskien lajittelun ammattilainen ja terveellisten elämäntapojen puolestapuhuja. Superfoodsmoothiet ja kalaöljykapselit ovat hänelle tärkeitä. Laiska perfektionsti haluaisi periaatteessa pitää kodin aina tiptopkunnossa, mutta ei sitä useimmiten jaksa tehdä. Hän ajatuu, yleensä ahdistuspiikin huipulla, laatimaan A4:n mittaisia todo-listoja, jotta saa asiat edes ajatuksen tasolla järjestykseen.

Innostunut taivaarannanmaalari elää inspiraatioiden ohjaamana, niin askartelun, bloggauksen, pihanlaiton ja mikä pahinta, siivouksen suhteen. Ylikorostunut huolettomuus ja asioiden hukkaaminen – esimerkiksi omaan taskuun – ovat hänen tunnistettavimpia luonteenpiirteitään. Tilanteet kärjistyvät äärimmilleen silloin, kun laiska perfektionsti haluaa järjestystä ja innostunut taivaarannanmaalari on syvimmässä inspiraatioflow’ssa ja tahtoo jatkaa puuhastelua jonkin selvästi mielenkiintoisemman asian parissa.

Pörröinen torkkumasiina rakastaa katkaravunpyrstöjä ja omaa korituoliaan. Tämä elämästä nautiskelija ja laiskuuden huipentuma syö, nukkuu, säksättää västäräkeille ja pomottaa samassa taloudessa asuvia alamaisiaan. Masiina luulee olevansa leijonakuningas ja onkin ainoa, joka saa luvan kanssa vetää lonkkaa osallistumatta kotitöihin.

Näistä kahta ensimmäistä yhdistää yksi piirre – jos sen voi tehdä huomenna, se luultavasti siirtyy huomiseen. Monta kertaa. Ja tehdään vasta sitten, kun on ihan viimeinen pakko. Eilen olisin halunnut valokuvata, mutta järjen ääni velvoitti tallustelemaan takapihalle. Haravointi, kukkapenkkien siistiminen, kompostin tyhjennys ja mitä näitä nyt on. Takapiha piti saada talvikuntoon ennen ensilunta. Jäätyneet ruukut siellä odottivat orpoina poksahdusta, kerettiin juuri ennen h-hetkeä nostamaan raukat sisälle sulamaan. Tätäkään kun ei voinut tehdä silloin, kun kauniit syysiltapäivät kutsuivat seireeninlailla pihahommiin. Silloin(kin) taisi olla jotain innostavampaa työnalla.

Keittiöstä kuului juuri äsken laiskan perfektionistin ääni: ”Kulta, I love Sundays”. Kuin isommankin urotyön tehneenä nyt on oikeus nauttia pulskeasta sunnuntain aamiaisesta. Robotti saa joulukuun kunniaksi pidellä joulumyyjäisistä löytämääni koristetta pihdeissään. Takan reunaa koristaa lisäksi saksien alle joutuneen mustaherukkapensaan oksat, jotka tuoksuvat ihanalta. Illemmalla on tarkoitus sutata yli todo-listan kohta ”varaston siivous”, mutta sitä ennen aion inspiroitua muiden blogien joulukuun ensimmäisen päivän postauksista. Onko se vaan me, vai onko jollakin muulla joskus huono omatunto hoitamattomien asioiden roikottamisesta?

//

I finally managed to take care of our yard before the snow comes and took some black currant twigs inside. I decorated them with the smallest golden bulbs and harnessed our robot to the Christmas spirit with the beautiful striped ornament that I found from Tokyo Christmas Market.

30 kommenttia

 • ette ole ainoita, mä roikotan kans kaikkea että monesti jää tekemättäkin, esim neidin puhallettavat uima-altaat on tuolla takapihalla jäätyneenä lumen alla kuten mun aurinkotuolikin, kun siirtyi aina seuraavaan päivään se varastoon siirtäminen.

 • Mulla taas on ne tulppaanit jälleen istuttamatta ja kesävaatteet oottaneet eteisessä varastoon viemistä ylikuukauden…Mä tosin harvoin poden huonoa omaatuntoa tekemättä jättämisestä, joskus kyllä. Mä kannatan sellaista asioiden luonnollista tärkeysjärjestystä ja laiskottelu nyt vaan on tärkeämpää ja kivempaa kuin tulppaanien istuttaminen 🙂 Kaikkein eniten inhoan turhaa tekemistä, ihan mahtavinta on huomata kuinka joku pitkään roikkunut asia muuttuu ajan myötä turhaksi, mikä ajan ja vaivan säästö 🙂

 • Minulla myös tuo joka vuotinen kukkasipuliongelma. Joskus olen istutellut niitä ruukkuihin tammikuussa tai otsalampun kanssa marraskuisena arki-iltana kaivanut penkkeihin. Mutta tänä vuonna asia ratkesi itsestään, kun viivyttelin sipuleiden oston kanssa niin kauan, että niitä ei enää kaupoissa ollut.

  • 😀 Pikkasen naurattaa tuo mielikuva otsalampun kanssa istuttelusta. :DDD Tässähän taisi käydä juurikin niin, kuin Minde totesi: ”mahtavinta on huomata kuinka joku pitkään roikkunut asia muuttuu ajan myötä turhaksi, mikä ajan ja vaivan säästö”.

 • Eiköhän melkein jokaiselta löydy jonkinlainen to do-lista ainakin omasta päästään 🙂 Hauska kirjoitus. Ja toi robotti on i-h-a-n-a. Tollaisen mielelläni majoittaisin meille myös.

  • Niimpä, eiköhän löydy! Saisi vaan sen liian piittaamattomuuden karsittua, ettei sentäs asioita menis rikki tms. :/ Ja kiitos! Robo piristää kivasti tuossa takan reunalla. 🙂

 • täällä myös yksi roikottaja, ville hoitelee kotia ja minä inspiroidun :d kamalalle kuulostaa, mutta se vaan on mennyt niin…toisaalta taas tuon inspiroitumalla rahaakin kotiin, että ehkä se auttaa ymmärtämään :DDD

 • Mie oon just tollanen laiska perfektionisti! Haluisin aina et kaikki asiat ois tiptop mut oon liian laiska tekemään asioille mitään. Ja saatan järjestää vaatteita värijärjestykseen vaikka oikeasti pitäisi imuroida…

 • Sain joskun monta vuotta sitten laiskan perfektionistin siskolta tosi makeen ja paksun Modesty Blaise vihkon… Siihen on tosi hyvä kirjoittaa ”to do” listoja… Ja aina silloin tällöin hymyillen luen niitä läpi ja huomaan että suurin osa on yhä edelleen tekemättä… monen vuoden jällkeen 😉 Ainoat listat mitkä on tunnon tarkasti ruksattu on eri matkoille naatti väsyneenä sängyssä maaten kirjoitetut matkatavara pakkauslistat 😀 Ja mitään vaarallista ei ole tapahtunut.. Joten nauttikaa edellenkin ”laiskoista” sunnuntaista, toistenne rakkaudesta ja pörröisen torkkumasiinan komentelusta… Kaiken muun kerkiää tekemään ”huomenna”! Peace & Love <3 Piukkis

 • Ai vitsit! Olipas taas aivan mielettömän ihana teksti. Mä muistan sen sun ekan blogin, kun luin sitä Mixulle ja hän nauraa räkätti vieressä. Tässä heijastui taas sitä ihanuutta susta ja sun mielettömästä taidosta kirjoittaa.
  Ja hei, maalaillaan me vain taivaanrantoja, antaa noiden perfektionistien tehdä todo-listoja. 😉
  Silityksiä Tassulle, upealle leijonakingille.

  • Voi Image, kiitos ihanasta kommentista. <3 Haha joo se vasta olikin sekailainen blogi. 😀 Onneksi sitä ei kauaa kestänyt. 😉 Ehkä voisin täälläkin ryhtyä vähän enemmän höpöttelemään.

 • Öööö… todellakin on huono omatunto! Välillä meinaa järki lähteä kun to do lista on niin pitkä ja mikään asia ei siltikään edisty minään päivänä. Aina on jotain muuta. Miten voi olla että tekee aina jotain mutta silti mikään ei edisty?! To do listojakin on useampia, on ne kivat jutut todo kuten käsityöt ja sitten on se tyhmä lista todo, jossa on listattuna ne kaatiskeikat, varaston siivoukset, listojen laittamiset ovien alle jiiänee. Tää listaaja lähtee nyt lisäämään pari juttua niille listoille jotka tuli juuri mieleen 😉 P.S. Hauska postaus tämä! 🙂

  • Kiitos! 🙂 Joo tuo on just tuo tyhmä lista, mikä meilläkin sakkaa. Ja juurikin sen vuoksi, että kivoja muka-urgentteja todoita pitää tehdä ensin, kuten käsitöitä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *