CHRISTMAS SONG FAVORITES?

Tänään on ensimmäistä kertaa ihan jouluolo. Sunnuntaiaamun tunnelma on pysähtyneen seesteinen ja kauppalistalta löytyy koko liuta erilaisia mereneläviä. Meidän vastuulla on aaton kalapöydän antimet, joten tänään tai viimeistään huomenna täytyy operoida kraavi- ja valkosipulismetanalohi maustumaan.

Olen fiilistellyt jouluaamun varpusta Youtubesta jo ties kuinka monta kertaa. Johanna Kurkelan tulkinta on niin kaunis, etten taida kyllästyä siihen koskaan. Tulkoon joulu on toinen lemppari, jonka raskaampi versio on mukavaa vaihtelua perinteisille sovituksille. Korkeat naisäänet ja Vesa-Matti Loiri ovat pääseet puolestaan henkilökohtaiselle boikottilistalle. Mikä tai mitkä kappaleet tuovat teille joulumielen?

PS. Kuvien piparitalon arkkitehtuurista on vastannut Oulun ystäväni Hennis. 🙂

//

I got a real Christmas mood for the first time this morning. It is so absolutely peaceful and calm here that even the green grass outside can’t make the feeling disappear. I’ve been listening to my favorite Christmas songs which are Varpunen jouluaamuna by Johanna Kurkela and Tulkoon joulu by various Finnish singers. Which Christmas songs you like the most?

PS. The lovely gingerbread house in the pictures is made by my dear friend Hennis. 🙂


 1. Elina

  22 December

  Suomalaiset joululaulut on ihan kamalan masentavia, etten niistä kyllä tykkää yhtään. 😀 mutta, jos joku pitäisi sieltävalita, niin sylvian joululaulu. Tykkään 40-60-luvun ulkolaisista joululauluista, kuten Judy Garlandin Have yourself a merry little christmas tai frank sinatran versiot mistä vaan. Kotimaisista tulee niin masentava fiilis, kun puhutaan kynttiöiden viemisestä haudalle ja kuolleista pikkuveljistä.

  • Kaisa NHWY

   23 December

   Hahaa, oot samaa kaliiperia Danielin kanssa… Sekään ei kestä suomalaista mollivoittosuutta yhtään. 😀

 2. Tulkoon joulu, muun muassa 🙂

 3. jaanak

  22 December

  Minun blogista (sweet living and things) löytyy muutamasta joulukalenterin luukusta noita tämän joulun lempilauluja. Joulumieli on ollut täällä kadoksissa omituisen taudin takia, mutta jos sitä jollain edes ripauksen saa niin noilla joululauluilla!

  • Kaisa NHWY

   23 December

   Voi ei. :/ Toivottavasti olo helpottaa jouluksi. Pikaista parantumista!

 4. oi miten kaunis piparkakkutalo 🙂

  • Kaisa NHWY

   23 December

   Tuo oli kyllä hieno! Kuten kaikki muutkin Henniksen keittiössä syntyvät herkut.

 5. Anna

  22 December

  Silloin kun asuin vielä lapsuudenkodissa, meillä oli sääntö että marraskuun 16. päivä sai alkaa kuunnella joululauluja. Ihan parasta oli, jos päivä sattui viikonlopuksi ja aamulla heräsi Lenni-Kalle Taipaleen ja Marika Krookin Hiutaleina-lauluun, joka meillä olis se joulun tekevä laulu. Edelleen se on tärkeä, ja tänä vuonna oon kuunnellut Have yourself a merry little christmas varmaan miljoona kertaa melkein yhtä monena versiona.

  • Kaisa NHWY

   23 December

   Oi. Ihania muistoja. Minäki muistan, miten lapsena aina aattoaamuna heräsin riisipuuron tuoksuun ja hiljaa taustalla soiviin joululauluihin. Sen rauhallisempaa oloa ei paljon olekaan. 🙂

 6. Roosa

  22 December

  talo on ihan supersöpö!

  • Kaisa NHWY

   23 December

   Niin oli, en malttanu olla valokuvaamatta vierailulla. 🙂

 7. Hennis

  22 December

  Tulkoon joulu on munki lemppareita. Siiri 3v tuossa vaan yks päivä kuunteli sitä ja kysyi yhtäkkiä: “Ai tuleeko meille äiti vankilasta vankeja sitten jouluaattona?”. Meni hetki ennen kuin tajusin, että neiti oli kuunnellut niitä laulun sanoja. Olimme aikaisemmin aamulla puhuneet, että ketä kaikkia tulee jouluaattona joulupöytään syömään. Jouluja beibe!

  • Kaisa NHWY

   23 December

   😀 Siiiiiri!! <3 <3 Ihan loogista. Samoin sinne!

 8. ibb

  22 December

  That house looks great…and enjoy these christmas!

  • Kaisa NHWY

   23 December

   Thanks, my friend is super talented. 🙂 And same back!

 9. Aivan ihana piparkakkutalo, niin suloisuus!!! 🙂 Varpunen jouluaamuna on kyllä ihan ehdoton suosikki, mutta jouluaskareilla soi aina Celine Dionin joululevy 🙂

  • Kaisa NHWY

   23 December

   Tuo taitaa olla aika monen suomalaisen kestosuosikki. 🙂 Celine Dionin joululaulut kuulostaa kyllä hyvältä! Noin niinkun ajatuksen tasolla, täytynee youtubata. 😛

 10. Mun ihan suosikkini on Ave Maria, ja yllättävää kyllä, lemppari versioni on Linda Lampenius viulullaan. 😉
  Kurkelan Varpunenkin on yksi upeimmista joululauluista.

  • Kaisa NHWY

   23 December

   😛 Ei voi kun tykätä! 😀 Mun luuranko on Katri Helenan Joulumaa. :S

Your email address will not be published. Required fields are marked *