Minkä ammatin valitsisit, jos kaikista töistä maksettaisiin sama palkka ja sinulla olisi kaikki haluamasi tiedot ja taidot hallussasi?

Tämä keskustelu virisi ensimmäisen kerran noin kuukausi sitten ystäväpariskunnan lapsen nimiäisissä. En muista enää, miten toisilleen ventovieraat ihmiset tämmöistä alkoivat miettiä, mutta kierros oli järjettömän mielenkiintoinen. Vastaukset paljastivat niin paljon jokaisen menneisyydestä, haaveista ja mielenkiinnon kohteista. Todellinen ammatti kertoo ihmisestä loppujen lopuksi melko vähän tähän leikkiin verrattuna.

Heitin kysymyksen myöhemmin työkavereilleni eikä yksi ruokatunti meinannut riittää asian puimiseen. Empiiristen tutkimusteni mukaan miesten yleisin haave on jalkapalloilija tai valmentaja ja naiset unelmoivat omasta pienyrityksestä, useimmiten kahvilasta.

Nyt heitän saman kysymyksen jälleen ilmoille – miten te vastaisitte?

//

What profession would you choose if you’d get the same salary from all work and you would have all the necessary information and skills? This discussion raised for the first time in our friend’s child’s name party. I can’t remember how complete strangers began to think about such issues but it was a lot more interesting than I thought. Compared to this, a real profession says very little about ourselves. What would you answer?

64 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *