Suutarin poikakaveri sai viimein oman villaisen sukkaparinsa. En malttanut odottaa jouluun, vaan luovutin pitkään toivotut jalanlämmittimet hetimmiten käyttöön. Tässä vielä muutamalla sanalla ohjetta ja mittasuhteita koon 44 miesten sukkaan kuvan mukaisella makkaravarrella varustettuna.

Puikot: 3,5
Lanka: Novitan Nalle (esim. harmaa ja musta)

Luo 56 silmukkaa neljälle puikolle, 14 kullekin.

Rivit 1-9: Neulo harmaalla langalla 2 kiertäen oikein, 2 nurin
Rivit 10-17: Neulo mustalla koko ajan oikein
Rivi 18: Neulo harmaalla koko ajan oikein
Rivit 19-24: Jatka harmaalla alun joustinneuleella > 2 kiertäen oikein, 2 nurin

Toista rivejä 10-24 niin pitkään, että varsi on sopivan mittainen ja lopeta se harmaaseen joustinneuleeseen. Neulo seuraavan kierroksen ensimmäisen puikon silmukat edellisen puikon silmukoiden jatkoksi samalla kuviolla 2 kiertäen oikein, 2 nurin. Näin yhdelle puikolle saadaan 28 silmukkaa kantalappua varten. Neulo kantapää valmiiksi. Ohje tähän löytyy mm. viime vuotisesta postauksestani Villasukan ohje for dummies (silmukoiden tekniikat kiertoineen menivät vielä tuolloin vähän yli hilseen, mutta kantapään perusidea toimii).

Neulo kantalappua yhteensä 13 riviä. Näiden sukkien kantapään lettimäinen kuvio on saatu aikaan neulomalla lapun rivit vuoroin kiertäen oikein, vuoroin nurin.

Jatka sukan jalkapöytäosan neulomista koko ajan oikein 50 rivin verran (kantalapun reunasta laskettuna kiilakavennuksineen päivineen). Tee sen jälkeen kärkikavennukset ja päättele sukat, kun jäljellä on 8 silmukkaa. Tämä rivimäärä toimii, kun on tämä nimenomainen lanka ja puikot käytössä + suhteellisen napakka käsiala. Jos pystyt, mittaa sukka kohteesi jalassa ja aloita kärkikavennukset, kun pikkuvarvas peittyy.

//

I finally finished these wool socks, which my boyfriend had been waiting for a long time.

16 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *