READING

WOOL SOCKS FOR HIM // VILLASUKAT MIEHELLE KOOSSA 4...

WOOL SOCKS FOR HIM // VILLASUKAT MIEHELLE KOOSSA 44

Suutarin poikakaveri sai viimein oman villaisen sukkaparinsa. En malttanut odottaa jouluun, vaan luovutin pitkään toivotut jalanlämmittimet hetimmiten käyttöön. Tässä vielä muutamalla sanalla ohjetta ja mittasuhteita koon 44 miesten sukkaan kuvan mukaisella makkaravarrella varustettuna.

Puikot: 3,5
Lanka: Novitan Nalle (esim. harmaa ja musta)

Luo 56 silmukkaa neljälle puikolle, 14 kullekin.

Rivit 1-9: Neulo harmaalla langalla 2 kiertäen oikein, 2 nurin
Rivit 10-17: Neulo mustalla koko ajan oikein
Rivi 18: Neulo harmaalla koko ajan oikein
Rivit 19-24: Jatka harmaalla alun joustinneuleella > 2 kiertäen oikein, 2 nurin

Toista rivejä 10-24 niin pitkään, että varsi on sopivan mittainen ja lopeta se harmaaseen joustinneuleeseen. Neulo seuraavan kierroksen ensimmäisen puikon silmukat edellisen puikon silmukoiden jatkoksi samalla kuviolla 2 kiertäen oikein, 2 nurin. Näin yhdelle puikolle saadaan 28 silmukkaa kantalappua varten. Neulo kantapää valmiiksi. Ohje tähän löytyy mm. viime vuotisesta postauksestani Villasukan ohje for dummies (silmukoiden tekniikat kiertoineen menivät vielä tuolloin vähän yli hilseen, mutta kantapään perusidea toimii).

Neulo kantalappua yhteensä 13 riviä. Näiden sukkien kantapään lettimäinen kuvio on saatu aikaan neulomalla lapun rivit vuoroin kiertäen oikein, vuoroin nurin.

Jatka sukan jalkapöytäosan neulomista koko ajan oikein 50 rivin verran (kantalapun reunasta laskettuna kiilakavennuksineen päivineen). Tee sen jälkeen kärkikavennukset ja päättele sukat, kun jäljellä on 8 silmukkaa. Tämä rivimäärä toimii, kun on tämä nimenomainen lanka ja puikot käytössä + suhteellisen napakka käsiala. Jos pystyt, mittaa sukka kohteesi jalassa ja aloita kärkikavennukset, kun pikkuvarvas peittyy.

//

I finally finished these wool socks, which my boyfriend had been waiting for a long time.


 1. balle

  20 August

  Montako kerää Nallea menee näihin sukkiin? 🙂

  • Kaisa NHWY

   21 August

   Käytin näihin puolikkaitten rullien loppuja, mutta sanoisin, että jos kahdella harmaalla ja yhdellä mustalla varautuu, niin ainakin riittää. Voi kyllä olla, että jää tuo toinen harmaa kokonaan toisille sukille.

 2. Johanna Koo

  20 August

  Haha, no mulla olis just tota ähertämistä 😉

 3. tarkkasilmä

  20 August

  Kyllä kelpaa 🙂 hienot ovat!
  Täällä ekan sukan kantalapussa menossa,pari viikkoa aikaa tehdä 😉

  • Kaisa NHWY

   21 August

   Hyvä! Hienosti vielä aikaa! Tsemppiä kantapäähän. 😛

 4. eilen tein

  21 August

  Nyt on kyllä komiat sukat! Mä tykkään! Mitenkä näyttääkään musta ja harmaa yhdessä noinkin mielenkiintoiselta?

  • Kaisa NHWY

   22 August

   Kiva kuulla! 🙂 Daniel ei aluksi meinannut innostua, kun selitin puhvivarsista, mutta oli kuin olikin oikein tyytyväinen lopputulemaan. 😉

 5. Anonymous

  23 August

  Miten saan blogin otsikon “pois”?
  ^^Kaveri tarvitsee apua

 6. tosi kivat sukat, taidan inspiroitua näistä 🙂

  • Kaisa NHWY

   11 March

   Voi kiitos, ihana kuulla, että inspiroivat. 🙂

 7. Jaana

  25 January

  Moi!

  Miten tämä kiertäen oikein poikkeaa normaalista oikein tehdystä silmukasta? Mä katoin ton sun videonkin ja mä en näe siinä mitään eroa… Oonko mä nyt vuosikaudet tehnyt silmukat väärin :)).

  Tuota kantapäätäkään mä en hiffannut eli tarkoitatko, että ensin oikeata, työ käännetään, sillä puolella nurjaa ja taas käänetään ja oikeeta?

  Hienot on sukat, vähän erilaiset hellulle lähtee tästä…

  Kiitos!

  • Kaisa

   26 January

   Moikka! Elikä puikko viedään silmukan läpi vain eri suunnasta > normaalissa oikeassa silmukan vasemmalta puolelta ja kiertäen oikeassa oikealta puolelta, ikään kuin suoraan toista puikkoa vastaan. Tässä on hyvä linkki, mistä voi vielä tsekata asian: . Kantalapun voi hyvin neuloa vuororivein oikeaa ja nurjaa, jolloin syntyy ihan normaalia sileää neulosta. Tuoreempi kantapään ohjevideo vahvistetulla kantapäällä löytyy tästä postauksesta: . Siitä homma selvinne parhaiten! Tsemppiä urakkaan!

 8. Jaana

  26 January

  Ok! Kiitos neuvoista! Ymmärsin kun kokeilin, linkki oli tainnut tipahtaa pois. Oli vähän vaikea hiffata, kumpi on oikea ja kumpi vasen. Mä teen kantapään yleensä korinpohjatekniikalla, on vahva :))

  Kiva blogi sinulla!

  • Kaisa

   27 January

   Katsos vaan, hienosti oli näköjään onnistunut nuo linkkien upotukset. 😀 Eli yritin linkata Yhteishyvän silmukkakoulun > löytyy googlaamalla, oikein hyvät ohjeet. Ja totta, kantapäitä on vaikka minkälaisia > itse olen jymähtänyt jotenkin tuohon vahvistettuun, voisipa kokeilla seuraavilla kerroilla muitakin malleja. Ja tuo toinen linkitysyritys oli tähän postaukseen, jossa kantapäästä selkeästi asiaa ja videota: http://www.nohomewithoutyou.com/2013/11/villasukan-ohje-2013-takuuvarma-kantapaa/

 9. Keltaisen talon joulunodotusta

  16 December

  Kiitos ihanasta ohjeesta!! <3 Tein itse myös yhdet sukat tällä sun ohjeella ja laitoin blogiini kuvan.
  Mukavaa joulunodotusta!! 🙂

Your email address will not be published. Required fields are marked *