Tässä se nyt on, viimein valmiina – pieni testivillatakki. Halusin kokeilla, tuleeko tästä projektista mitään, ennen kuin ryhdyn puikottamaan varsinaista aikuisten kokoa itselleni. Ja hyvinhän siinä kävi, sillä ihan takiltahan tuo vaikuttaa, vaikka saumoja harsittiin ja purettiin ja harsittiin ja purettiin. Meinasi loppua mielenkiinto, kun palojen yhteensovittaminen sai koko työn näyttämään perunamaalta. Lopussa kiitos onneksi seisoi.

Ohje on sovellettu Kotipalapeli-blogin helpoksi mainostetusta villatakkiohjeesta. Selkeäsanaisesta postauksesta huolimatta muutamissa kohdissa meni sormi suuhun ja oli pakko turvautua Googleen ja netin keskustelupalstoihin. Alkuperäisessä ohjeessa neulotaan koko ajan oikeaa – vaihdoin tämän kohdan resoria lukuunottamatta sileään neuleeseen. Lisäksi hupun reunaan poimin silmukoita vain joka toisen (vahingossa), jolloin lopputuloksesta tuli sattuman kautta mukavan vauvamainen. Suuret napit olisivat olleet upeat, mutta nuita pikkuruisia kun sattui kotoa löytymään, niin päädyin niihin.

Pieni pipo syntyi nopeasti Muita Ihania -blogin superhelpon syyspipon ohjeella, yksinkertaisella langalla ja vähän vähemmillä silmukoilla. Samaa aaltokuviota on syntynyt rivitolkulla tekeillä olevaan aikuisten villatakkiin, joka on pientä viilausta vaille valmis. Huomaa, että on syksy, kun himottaa niin kovasti tarttua puikkoihin.

//

I knitted a small cardigan before I started to do the same in a larger size (which is almost ready!). I found the easy pattern for children’s cardigan from Kotipalapeli blog. The idea for the wool hat is from another Finnish blog Muita Ihania.

36 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *