Kotona ollaan monta pyöräilykilometriä ja kokemusta rikkaampana. Kööpenhamina oli aivan tolkuttoman ihana! Airbnb:n kautta vuokrattu asunto täytti kaikki odotukset (kuvapostauksia luvassa), ruoka hyvää ja ihmiset ylenpalttisen ystävällisiä. Melkoisia ylisanoja, muttei kuitenkaan tippaakaan liioittelua.

Pyöräliikenteelle oli omat kaistat, joita pitkin pääsi kätevästi joka paikkaan. Pyörä oli aivan ehdoton kulkuväline koko reissun ajan ja eksyttiinkin välillä vahingossa aivan mahtaviin paikkoihin. Keskustan ja Vesterbron puistot, kaupat ja ravintolat sekä kuuluisa tivoli olivat kaikki kolmen kilometrin säteellä asunnolta.

Sisustusliikkeet olivat niin herkullisia, että ne ansaitsevat oman postauksensa. Tulen kokoamaan lähipäivinä omat suosikkilistani sekä Kööpenhaminan että Tukholman putiikeista.

Törmättiin heti ensimmäisenä päivänä valloittaviin antiikkiliikkeisiin. Rottinkituoleja, 50-luvun huonekaluja, design-valaisimia – ja aivan puoli-ilmaiseksi verrattuna Suomen hintoihin vastaavissa tuotteissa. Jopa Daniel oli ihmeissään, kuinka makeita tavaroita putiikit olivat täynnä.

Myös kirpputorilla oli hyvä tarjonta ja edulliset hinnat. Pyörähdettiin Halmtorvetin pienehköllä kirppiksellä lauantaina ja kotiin lähti mm. pronssisia eläimenpäitä ja yksi vanha peltinen taulu. Kööpenhaminan kirppiksistä löytyy hyvä lista Visit Copenhagenin sivuilta.

Yhtenä päivänä poikettiin paikallisella Töölönlahdella Sankt Jørgens Sø:lla hörppämässä pussioluset. Ruuan ja juomien hintataso oli katossa, joten väliin oli hyvä kehitellä budjettiystävällisiä illanviettotapoja. Keskustassa viini- tai kuoharilasillisesta sai helposti pulittaa jopa 13 euroa.

Toinen sykähdyttävän kaunis paikka löytyi sattumalta matkalla ravintolaan. Ørstedsparkenin lammen ympärillä oli niin paikallisia kuin turistejakin pikniköimässä ja viettämässä iltaa. Istahdettiin hetkeksi nautiskelemaan maisemista.

Tämä kuva on vielä lisättävä tähän loppuun. Ajeltiin puoliltaöin synttäripäivänäni ravintolasta kohti kotia ja Tivolin edessä alkoi kun tilauksesta massiivinen ilotulitus. Napsautettiin jalustimet paikoilleen ja pysähdyttiin siihen taas hetkeksi ihmettelemään ihanaa Kööpenhaminaa.

//

A picture flood from our trip to Copenhagen. Shopping and restaurant tips coming to the blog in near future.

27 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *