Pakkasimme viime viikolla Tassumiehen lentolaukkuun ja suuntasimme kohti lapsuudenkotiani Ouluun. Reissu oli ennen muuta rentouttava, sillä ohjelmaan kuului pääsääntöisesti syömistä ja nukkumista. Tasaisesti kasvanutta lomapöhöä ruokittiin edelleen mm. kuvissa näkyvin hampurilaisin ja kermavaahtoräiskälein. Aamut aloitettiin munilla ja pekonilla ja taidetiin siinä yhdet Troijan kebabitkin nautiskella perinteikkään Aitta-Leskinen-Jumpru-kierroksen päätteksi.

Äidin piha oli niin vehreänä, etten voinut kuin ihastella tuota keidasmaista kukkien väriloistoa. Pälyilin kasveja nyt ihan eri silmin, kun nykyisin on omakin palanen kitkettävänä. Äidillä – tai mummilla – oli ihania apureita käytössään: “mummi, vettä lissää, mummi, tämä leptottaa” (=repsottaa). Pienempi puutarhuri piti lisäksi huolen, että myös kaikki kivet saavat tarpeeksi vettä.

Tassumies nautti silmin nähden samoilemisesta uusissa maisemissa. Isä viritti raasulle matkaajalle vessaan oman pulkan, joka täytettiin kissanhiekalla. Yöllä viereen kömpi väsynyt läjä karvoja, koska isojen ikkunoiden toisella puolen oli melkeimpä liian paljon tarkkailtavaa.

Hirvittävän rakkaita ystäviäkin nähtiin. Kahviteltiin, ihmeteltiin vastasyntyneen pikkumiehen pianistisormia, lupauduttiin kummeiksi, syötiin (lempipuuhaani), kahviteltiin, vierailtiin ensimmäistä kertaa uudessa upeassa kodissa, saunottiin ja naurettiin aivan litkana kolmen aikaan yöllä erittäin pitkällä saunareissulla.

Kiitos kaikille teille, jotka teitte reissusta niin mukavan.

//

We spent the last weekend in my childhood home in Oulu. The trip was relaxing because the program included mainly eating and sleeping. Mornings began with eggs and bacon and continued with wonderful snacks and dinners (as you can see the burgers and pancakes in the pictures).

My mom’s garden was so lush that I just admired it’s riot of color. She had two little helpers there who wanted to take care that all the stones are getting enough water.

We met also some very good friends and had such a good time together. Thank you all who made our trip so unforgettable.

20 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *