DANISH PERFECTION, PART 1/2

Olin ihastuksesta soikeana, kun astelin ensimmäisen kerran sisään tähän upeaan tanskalaiskotiin. Pöydällä oli vastassa pullo punaviiniä ja käsinkirjoitettu viesti, joka sisälsi mm. ystävällisen pyynnön lorauttaa kukkaselle vettä meidän visiitin aikana. Airbnb:n kautta varattu yösija tuntui heti niin ihanan sympaattiselta verrattuna hotellimajoitukseen!

Asunto sijaitsi Vesterbrossa, joka on tunnelmaltaan vähän kuin Helsingin Kallio – lähellä ydinkeskustaa sijaitseva entinen työläisten ja punaisten lyhtyjen alue, josta on kuoriutunut boheemin rento ja trendikäs naapurusto. Alueen pääkatujen (Istedgade, Vesterbrogade ja Sønder Boulevard) varrella oli lukuisia ihania vaate- ja sisustusputiikkeja, kahviloita ja ravintoloita. Jos olet vain lyhykäisesti käväisemässä Kööpenhaminassa, tällä alueella riittää kosolti nähtävää ja shoppailtavaa upeista brunssi- ja illanviettopaikoista puhumattakaan.

Kööpenhaminan varsinaiseen keskustaan pyöräili Vesterbrosta noin kymmenisen minuuttia. Käytiin Indre By:n alueella vain pyörähtämässä ja tsekkaamassa pakollisia shoppailuparatiiseja. Illan tullen yökerhoista kantaunut jumputus ei oikein napannut ja ajelimme takaisin “kotiin” eli Vesterbrohon olusille. Istuimme erikoisoluita myyvän Kihoskhin terassilla ja juttelimme paikallisten kanssa kahden Pohjoismaan räikeästi eroavasta alkoholipolitiikasta. Ei kaltereita eikä sääntelyä, viinipullon pystyi nappaamaan mukaan maidonhakureissulla lähikaupasta. Oli suorastaan kihelmöivää ostaa matkasiiderit kipsalta keskellä yötä.

Oli myös ihanaa kuvitella pienen hetken asuvansa Kööpenhaminassa. Asunto tuntui heti kodilta ja kruunasi koko reissun. Sisustus oli niin kertakaikkisen tyylikäs, että kuvia tuli räpsittyä melko lailla. Tässä postauksessa on ruutuja olohuoneesta ja eteisestä, seuraavassa osassa vuorossa makuuhuone, WC ja keittiö.

//

I was really delighted when I walked in this beautiful home in Denmark for the first time. There was a bottle of red wine waiting for us on the table with a hand-written message of practical issues, which included ie. a friendly request to water the flowers during our visit. Renting an apartment through Airbnb felt immediately so wonderfully sympathetic compared to a hotel accommodation!

The apartment was located in Vesterbro, which has a little bit of the same atmosphere as Kallio in Helsinki – area is close to the city center, is former workers and red light district which has developed into a relaxed and bohemian chic neighborhood. You can find many wonderful fashion and interior design boutiques, cafes and restaurants along the main streets (Istedgade, Vesterbrogade and Sønder Boulevard). If you are visiting Copenhagen for a short time, this region has much to see and shop, not to mention the bars and the fantastic brunch culture.

You cycle around ten minutes to the actual center of Copenhagen from Vesterbro. We only checked out the mandatory shopping paradises in Indre By area and when we started to hear the nightclub beats on the streets we drove back “home” to have a beer. We sat in the terrace in front of Kihoskh and chatted with the locals how two Nordic countries can have such a different alcohol policy. In Denmark you can grab a bottle of wine with you when visiting a convenience store and you don’t see any iron bars in front of beer shelves after nine o’clock. We had slightly funny and weird feeling when we bought ciders from the kiosk in the middle of the night.

It was wonderful to imagine living in a Copenhagen for a little while. The apartment felt like home right away and topped off the whole trip. The interior decor was so completely chic that I had to take so many pictures of it. This posts includes the living room and the small hall, in the next post you will see the bedroom, bathroom and kitchen.


 1. Anna*

  26 July

  Wau! Todella symppis paikka! 🙂

  A*

  • Kaisa NHWY

   28 July

   Niin on! 🙂 Airbnb:n köpiskohteet ovat kaikenkaikkiaan aika uskomattomia.

 2. Anna R

  26 July

  Kaunis, tyylikäs koti.

  • Kaisa NHWY

   28 July

   Nimenomaan. Jokainen yksityiskohta niin tyylitelty.

 3. Ihana asunto täynnä kauniita esineitä. Tollanen tuolijuliste ois ihana itselläkin.

  • Kaisa NHWY

   28 July

   Olis todella, aloin haaveilla siitä myös. 🙂

 4. Miten mahtava majoituslöytö! Tuoltahan ei raaskisi millään kotiutua 😉

  • Kaisa NHWY

   28 July

   Haha niimpä, ois voitu jäädä pidemmäksikin aikaa. 😉

 5. heidi.

  26 July

  Ihan mieletön asunto! Oli varmasti huikea reissu. 🙂

  • Kaisa NHWY

   28 July

   Oli kyllä. Köpis jo itsessäänkin ja siihen vielä tämä sisustuskokemus päälle. <3

 6. selma

  26 July

  Koko Köpis on niin ihana kaikkineen, mutta saadapa kokea se vielä tuollaisessa asunnossa. Ihan täydellinen!!!! Me varattiin airbnb:n kautta majoitus viiden naisen Pariisin matkaan, tuskin maltan odottaa. Berliiniinkin koitettiin mut ei onnistunut kun meitä on kahdeksan.
  Tuon asunnonomistaja saa sinulta muistoksi tosi kauniisti otetut kuvat kodistaan. Tuskin maltan odottaa seuravaa osiota:)

  • Kaisa NHWY

   28 July

   Niimpä! Tämä oikeasti kruunasi niin koko matkan. 🙂 Tuli todellinen elämys koko reissusta. Ja oijoi, tuo teidän tyttöjen reissu kuulostaa kans mahtavalta! Kuinka paljon siistimpää vuokrata kimpassa joku asunto, kuin ottaa erillisiä hotellihuoneita!

 7. Oih, hieno! Hyvin tanskalainen ja hyvin tyylikäs 🙂

 8. MS Ordinary

  26 July

  Aiheutit juuri näillä kuvilla pahoja sydämentykytyksiä! MIELETÖN! Näyttäispä meilläkin tuolta!

  • Kaisa NHWY

   28 July

   Määkin sain samoja tykytyksiä, kun astelin tuonne ensimmäistä kertaa. 😛

 9. nieinda

  26 July

  Perfection indeed!! 🙂

  • Kaisa NHWY

   28 July

   Hirveästi kaikkia ihania yksityiskohtia, mutta ei mitään liikaa. Taitolaji. 🙂

 10. Anna

  26 July

  Ihana asunto, jestas sentään! Miten muuten tuo majoitus toimii? Onko siellä “isäntä/emäntä” kotona vai ollaanko omassa rauhassa toisten kodissa? Alkoi houkuttelemaan kun noin nätissä kodissa olette saaneet majoittua!

  • Kaisa NHWY

   28 July

   Airbnb:stä voi varata useammilla tavoilla, eli voi klikata valintakriteeriksi joko koko talo/asunto (kuten me tehtiin), yksityinen huone tai jaettu huone. Tässä tapauksessa saatiin avaimet naapurilta, eli ei tavattu varsinaisia asukkaita lainkaan (lomailivat itse samaan aikaan). Sama rauha kuin hotellissa, mutta moninkerroin mukavamoaa asumista. Kannattaa tsekata tämä vaihtoehtona, sivusto näytti olevan ihan täynnä kauniita koteja.

 11. Oi että näyttää upealta!
  Toi on kyllä ihan mahtava tapa päästä sisään skeneen, eri maassa. Voin vain kuvitella, kuinka intona sä olet ollut. Ihanaa. <3
  Ja kivaa viikonloppua.

  • Kaisa NHWY

   28 July

   Hehehe olin kyllä aivan into pinkeänä! 😀 Ja tosiaan, saatiin ihan varmasti monin verroin enemmän lomasta irti näin.

 12. Johanna

  26 July

  Tanskalaiset vaan osaa ton jutun ja arvostavat omaa designiaan. Mekin lomailtiin alkukuusta Köpiksessä Airbnb:n kautta ja hyväksi havaittiin.

  • Kaisa NHWY

   28 July

   Olen kuullut monia hyviä kokemuksia tästä! Toimii ilmeisen hyvin.

 13. essi

  26 July

  UPEA <3 !

 14. MURUHUTTU

  27 July

  Ihana asunto tosiaankin!

  • Kaisa NHWY

   28 July

   Osasin odottaa ihanaa, mutta yllätti positiivisesti. 🙂

 15. Joanna

  30 July

  Voi kääk miten ihana koti! Mikä tahansa hotelli kalpenee tommosen rinnalla. Ens kerralla ihan pakko kokeilla.

  • Kaisa NHWY

   30 July

   Lämpimimmät suositteluni! 🙂 Halkeet, kun alat selaamaan Airbnb:tä, niin monta ihanaa kotia tarjolla.

 16. Taru

  31 July

  No nyt ymmärrän kun luen tän sun postauksen, että tykkäät airbnb:stä ja sen kohteista 🙂 Tää on mahtiskämppä!

Your email address will not be published. Required fields are marked *