Olin ihastuksesta soikeana, kun astelin ensimmäisen kerran sisään tähän upeaan tanskalaiskotiin. Pöydällä oli vastassa pullo punaviiniä ja käsinkirjoitettu viesti, joka sisälsi mm. ystävällisen pyynnön lorauttaa kukkaselle vettä meidän visiitin aikana. Airbnb:n kautta varattu yösija tuntui heti niin ihanan sympaattiselta verrattuna hotellimajoitukseen!

Asunto sijaitsi Vesterbrossa, joka on tunnelmaltaan vähän kuin Helsingin Kallio – lähellä ydinkeskustaa sijaitseva entinen työläisten ja punaisten lyhtyjen alue, josta on kuoriutunut boheemin rento ja trendikäs naapurusto. Alueen pääkatujen (Istedgade, Vesterbrogade ja Sønder Boulevard) varrella oli lukuisia ihania vaate- ja sisustusputiikkeja, kahviloita ja ravintoloita. Jos olet vain lyhykäisesti käväisemässä Kööpenhaminassa, tällä alueella riittää kosolti nähtävää ja shoppailtavaa upeista brunssi- ja illanviettopaikoista puhumattakaan.

Kööpenhaminan varsinaiseen keskustaan pyöräili Vesterbrosta noin kymmenisen minuuttia. Käytiin Indre By:n alueella vain pyörähtämässä ja tsekkaamassa pakollisia shoppailuparatiiseja. Illan tullen yökerhoista kantaunut jumputus ei oikein napannut ja ajelimme takaisin ”kotiin” eli Vesterbrohon olusille. Istuimme erikoisoluita myyvän Kihoskhin terassilla ja juttelimme paikallisten kanssa kahden Pohjoismaan räikeästi eroavasta alkoholipolitiikasta. Ei kaltereita eikä sääntelyä, viinipullon pystyi nappaamaan mukaan maidonhakureissulla lähikaupasta. Oli suorastaan kihelmöivää ostaa matkasiiderit kipsalta keskellä yötä.

Oli myös ihanaa kuvitella pienen hetken asuvansa Kööpenhaminassa. Asunto tuntui heti kodilta ja kruunasi koko reissun. Sisustus oli niin kertakaikkisen tyylikäs, että kuvia tuli räpsittyä melko lailla. Tässä postauksessa on ruutuja olohuoneesta ja eteisestä, seuraavassa osassa vuorossa makuuhuone, WC ja keittiö.

//

I was really delighted when I walked in this beautiful home in Denmark for the first time. There was a bottle of red wine waiting for us on the table with a hand-written message of practical issues, which included ie. a friendly request to water the flowers during our visit. Renting an apartment through Airbnb felt immediately so wonderfully sympathetic compared to a hotel accommodation!

The apartment was located in Vesterbro, which has a little bit of the same atmosphere as Kallio in Helsinki – area is close to the city center, is former workers and red light district which has developed into a relaxed and bohemian chic neighborhood. You can find many wonderful fashion and interior design boutiques, cafes and restaurants along the main streets (Istedgade, Vesterbrogade and Sønder Boulevard). If you are visiting Copenhagen for a short time, this region has much to see and shop, not to mention the bars and the fantastic brunch culture.

You cycle around ten minutes to the actual center of Copenhagen from Vesterbro. We only checked out the mandatory shopping paradises in Indre By area and when we started to hear the nightclub beats on the streets we drove back ”home” to have a beer. We sat in the terrace in front of Kihoskh and chatted with the locals how two Nordic countries can have such a different alcohol policy. In Denmark you can grab a bottle of wine with you when visiting a convenience store and you don’t see any iron bars in front of beer shelves after nine o’clock. We had slightly funny and weird feeling when we bought ciders from the kiosk in the middle of the night.

It was wonderful to imagine living in a Copenhagen for a little while. The apartment felt like home right away and topped off the whole trip. The interior decor was so completely chic that I had to take so many pictures of it. This posts includes the living room and the small hall, in the next post you will see the bedroom, bathroom and kitchen.

32 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *