Matkasimme eilen kolmevuotiaan sukulaistytön seurana katsomaan tuulimyllyjä Hankoon. Pikkuisen ennen määränpäätä, Tammisaaren kohdalla, tienvarressa paistatteli keltainen kyltti, joka viittoi meidät poikkeamaan paikallisella huutokauppakamarilla. Voi että, miten tykkään tämmöisestä kesälomalaisen aikatauluttomasta haahuilusta! Ja kyllä muuten kannatti pysähtyä.

Vanhalla piha-alueella oli monta monituista aittaa, joista löytyi kasapäin räsymattoja, pärekoreja, kupariesineitä, valaisimia, vanhoja ovia, ikkunoita, kalusteita ja mitä vielä! Erityisesti silmään pisti suloinen WC:n kalusto, johon kuului alakaappi, emaliallas, pieni kuparinen hana ja marmorinen taustaseinä. Voi itku, miten ihana se olisi omalla mielikuvitusmökillä ulkohuussin käsienpesualtaana.

Tuulimyllyfanin äiti kotiutti vanhan matkalaukun 20 eurolla ja aikoi maalata sen valkoiseksi lelusäilytystä silmällä pitäen (edullisia laukkuja jäi jäljelle vielä iso pino). Muutenkin hintataso oli oikein kohtuullinen eikä summia oltu kirjoitettu kiveen. ”No paljonkos sää olisit tästä valmis maksamaan?” Oikeasti arvokkaat antiikit olivat asiaankuuluvissa hinnoissaan, mutta kirpparitasoisia, alle kympin löytöjä oli myös paljon tarjolla.

Meille lähti matkaan 50-luvun pieni pöytä, yksi seinävaate ja riippuvalaisin. Palaan näihin ja muihin viimeaikaisiin kirppisostoksiin vielä myöhemmin. Eilen mukana kulkenut nahkahihnainen pärekorilaukku löytyi viime viikolla Hermannin kierrätyskeskuksesta ja sinapinkeltainen neule aikaisemmin kattilahallin kirppikseltä.

Huutokauppakamari J. Talsi sijaitsee osoitteessa Österbyntie 54. Löytöparatiisiin ajaa Helsingistä noin tunnin verran.

//

We travelled to Hanko yesterday to see the windmills with our niece. A little bit before the destination we saw a yellow sign which invited us to visit a local auction house in Tammisaari. I love to do things like this on a summer vacation, without any schedule or planning.

We found rag rugs, woodchip baskets, copper items, lamps, old doors, windows, furniture and what not! In particular, the old toilet furniture caught my eye. It included a base cabinet, an enamel bowl, a small copper faucet and a marble wall background. Oh my, how wonderful it would be in my imagination cottage.

The mom of our little windmill fan bought an old suitcase with 20 euros and is going to paint it white and use as a toy storage. The price level was very reasonable; the really valuable antiques were on their relevant fees but you could also find cheap flea market stuff.

We found a small table, a tapestry and a pendant. I will come back to these and other recent flea market purchases later. The bag I carried yesterday is a 2nd hand find from recycling center. The auction house J. Talsi is located at Österbyntie 54 and it’s around one hour drive from Helsinki.

17 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *