Olen surffanut koko sunnuntain netissä ja suunnitellut heinäkuista lomareissuamme (synttärireissua!). Reitti kulkee Kööpenhaminan kautta Tukholmaan ja sieltä takaisin Helsinkiin. Olen arvatenkin syntymäpäiväsankarina saanut päättää kohteet ja toivonut Danielilta lahjaksi uupumatonta shoppailuseuraa, molemmissa määränpäissä.

Kerrankin aioin suunnitella reissun huolellisesti etukäteen, perehtyä nähtävyyksiin, parhaisiin shoppailukohteisiin ja paikalliseen kirpputoritarjontaan. Otan selvää tunnelmallisista ravintoloista ja etsin käsiini kaupungin kauneimman kahvilan.

Tänään käytin leijonaosan ajasta Kööpenhaminan majoituksen miettimiseen. Halusin vuokrata hotellin sijaan oikean tanskalaiskodin, jonka keittiössä voin kiehauttaa aamukahvin ja istahtaa hetkeksi unelmoimaan elämästä skandinavisen designin keskuksessa. Airbnb:n sivuston koteja selatessani vakuutuin siitä, että tanskalaiset ovat juuri niin taitavia sisustajia kuin epäilinkin – melkein kuin olisi ollut Alvhemin sivuilla ihmettelemessä täydellisyyttä hipovia stailauksia.

Päivän mahanpohjakutkutus huipentui, kun Kööpenhaminasta saapui viesti mieluisan asunnon varmistumisesta. En malta odottaa! Koti on lähellä keskustaa Vesterbrossa ja on kaunis kuin karkki! Asunto ja kuvat löytyvät täältä. Tänään käytyjen keskustelujen perusteella kotia vuokraava pariskunta vaikuttaa todella ystävälliseltä.

Aion vielä kysellä menotärppejä asunnon lähellä asuvalta tutultani ja koluta Mondon opaskirjan kannesta kanteen. Shoppailukeskeisiä Köpis-vinkkejä olen kaivanut sekä kotimaisista että ulkomaisista blogeista: listalla on tällä hetkellä muiden muassa Hay House, Illums Bloghus, Normann Copenhagen, Stilleben ja Playtype. Oijoijoi, miltä näyttää jo pelkästään verkkosivujen lupausten perusteella. Olen lisäksi googletellut kirpputoreja ja niitä näyttää olevan runsaasti eri puolilla kaupunkia.

Onko jollakin takataskussa joku upea putiikki, joita ei näiltä yleisimmiltä listauksilta löydy? Otan mielelläni vinkkejä vastaan! Samoin ravintoloista ja kahviloista ja kaikesta!

//

I’ve planned a holiday trip to Copenhagen and Stockholm all day. The route goes via Copenhagen to Stockholm and from there back to Helsinki. I used the lion’s share of time figuring accommodation in Copenhagen. Instead of a hotel room I wanted to rent a real Danish home where I can have my morning coffee and sit back for a moment to dream life in the center of Scandinavian design. Looking through the homes of the Airbnb site convinced me that the Danes are just as good interior decorators as I thought.

The home that I booked is close to the center of Copenhagen in Vesterbro and is as beautiful as candy! Apartment and pictures can be found here. Based on today’s discussions the couple who owns the place seems to be really friendly.

I have already collected the best shopping tips from interior blogs and my list includes ie. Hay House, Illums Bloghus, Normann Copenhagen, Stilleben and Playtype. In addition, I’ve googled flea markets and it seems there are plenty different choices in the various parts of the city.

If you know some fabulous boutique, restaurants or some other place I should visit please don’t hesitate to leave a comment!

35 Comments

 • Nämä varmaan löytyvät monilta listoilta, mutta käy näissä ihmeessä! Eli ainakin sellaiset ihanat pikku putiikit kuin Liebe Shop http://liebeshop.dk ja KAiKU http://www.kaiku.dk/ olivat Kompagnistræde:lla. Ja sit esim The Royal Cafe oli aika hauska kahvila kokemus (The Royan Copenhagen -liikkeen vieressä/sisäpihalla siinä Illums Bolighusin vieressä).

  Noissa isoissa liikkeissä tosiaan viettää helposti tovin ja toisenkin! Voisin mennä jo uudestaan! Ens kerralla mentäis kans Tivoliin kun talvella se oli kiinni 🙂

  • Nuo kaksi mulla olikin jo listattuna. 🙂 Kiitti kahvilavinkistä, täytyy laittaa se vielä mukaan! Meillä on onneksi neljä päivää aikaa Köpiksessä, koitan aikatauluttaa nuille isoille tarpeeksi aikaa. :F

 • Hei, sullahan on vähän taas muuttunut bloginkin ilme, aika tosi kivan selkeä tuo otsikon + yläpalkin alue ja muutenkin! Hyvältä näyttää 🙂

 • Kuulostaa täydelliseltä kesäreissulta! Luinkin juuri tänä aamuna Hesarista tuosta asunnon vuokraushommasta ja kuulostaa kyllä todella hyvältä vaihtoehdolta etenkin Tanskaa ja heidän kotejaan ajatellen. En malta odottaa reissuraporttia kuvineen. 🙂

 • Todella kivalta näyttää tuo asunto! Olimme miehen kanssa kesäkuun alussa Tukholmassa ja silloin suunnittelin vähän asunnon vuokrausta mutta päädyttiin sitten kuitenkin hotelliin. Asunnon vuokraus houkuttelisi kyllä ehdottomasti ihan noiden unelmasisustusten puolesta.

  Köpiksessä on oltu muutama vuosi sitten ja Tivolissa käyntiä suosittelen vaikkei laitteissa huristelu niin kiinnostaisikaan. Silloin ainakin Tivolissa oli joka ilta jonkun sortin valo/lasershow, joka oli ihan hauska tsekata.

  Tulevat matkapostaukset ei kyllä mitenkään lievitä meikäläisen Köpiksen-matkakuumetta. Pitäisiköhän sitä toteuttaa haave ja tehdä vaikka halloween-reissu Tanskaan… =)

  • Tivoli taitaa olla ihan kävelyetäisyydellä tuosta asunnosta, joten siellä täytynee käydä vähintään pyörähtämässä. En ole mikään suurin laitefani, mutta jos vaikka kävisi puraisemassa jotakin (tai kattomassa laser-show’n) 😛

   Halloween-reissu kuulostaa hyvältä!

 • Köpis on ihan mun lemppari <3 Sinne pitäis päästä ainakin kerran vuodessa. Kurkkaa mun Köpispostaukset, jos vaikka löytäisit niistä jotakin. Niitä taitaa olla useampikin, löytyvät hakusanalla matkailu.

 • Jos tätä ei vielä ollut listalla, niin Tukholmassa kannattaa mennä P.U.B. -tavaratalon yläkertaan sisustusosastolle, oisin voinu ostaa sieltä kaiken!

 • Oliko sun listoilla/vinkeissä jo Designer Zoo? Ihania koruja, astioita yms. ja taitais olla kans aika lähellä tuota asuntoa. Kannattaa myös tehdä ihan vaan harhailuretkiä lähikaduille, rosoisemman meinigin seasta voi löytyä helmiä 🙂

  Ja jos säät suosii tehkää piknikkejä Köpiksen puistoihin, suosittelen!

  Olin itse viime kesänä just noilla huudeilla muutaman päivän hotellireissulla, terkkui sinne!

  • Joo tämä on tullut vastaan. 🙂 Ihanan näköinen jo nettisivujenkin puolesta! Pitää ehdottomasti pistäytyä ja harhailla seudulla muutenkin! Terkkuja takasin!

 • Tämä postaus tuli kuin tilauksesta, itsekin suuntaan shoppailureissulle Tukholmaan parin viikon päästä. Toivottavasti matkapostauksesi ilmestyy ennen sitä! 😉

  Kiitos kivasta ja inspiroivasta blogista ja mukavaa reissua!

  -Päivi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *