Olen surffanut koko sunnuntain netissä ja suunnitellut heinäkuista lomareissuamme (synttärireissua!). Reitti kulkee Kööpenhaminan kautta Tukholmaan ja sieltä takaisin Helsinkiin. Olen arvatenkin syntymäpäiväsankarina saanut päättää kohteet ja toivonut Danielilta lahjaksi uupumatonta shoppailuseuraa, molemmissa määränpäissä.

Kerrankin aioin suunnitella reissun huolellisesti etukäteen, perehtyä nähtävyyksiin, parhaisiin shoppailukohteisiin ja paikalliseen kirpputoritarjontaan. Otan selvää tunnelmallisista ravintoloista ja etsin käsiini kaupungin kauneimman kahvilan.

Tänään käytin leijonaosan ajasta Kööpenhaminan majoituksen miettimiseen. Halusin vuokrata hotellin sijaan oikean tanskalaiskodin, jonka keittiössä voin kiehauttaa aamukahvin ja istahtaa hetkeksi unelmoimaan elämästä skandinavisen designin keskuksessa. Airbnb:n sivuston koteja selatessani vakuutuin siitä, että tanskalaiset ovat juuri niin taitavia sisustajia kuin epäilinkin – melkein kuin olisi ollut Alvhemin sivuilla ihmettelemessä täydellisyyttä hipovia stailauksia.

Päivän mahanpohjakutkutus huipentui, kun Kööpenhaminasta saapui viesti mieluisan asunnon varmistumisesta. En malta odottaa! Koti on lähellä keskustaa Vesterbrossa ja on kaunis kuin karkki! Asunto ja kuvat löytyvät täältä. Tänään käytyjen keskustelujen perusteella kotia vuokraava pariskunta vaikuttaa todella ystävälliseltä.

Aion vielä kysellä menotärppejä asunnon lähellä asuvalta tutultani ja koluta Mondon opaskirjan kannesta kanteen. Shoppailukeskeisiä Köpis-vinkkejä olen kaivanut sekä kotimaisista että ulkomaisista blogeista: listalla on tällä hetkellä muiden muassa Hay House, Illums Bloghus, Normann Copenhagen, Stilleben ja Playtype. Oijoijoi, miltä näyttää jo pelkästään verkkosivujen lupausten perusteella. Olen lisäksi googletellut kirpputoreja ja niitä näyttää olevan runsaasti eri puolilla kaupunkia.

Onko jollakin takataskussa joku upea putiikki, joita ei näiltä yleisimmiltä listauksilta löydy? Otan mielelläni vinkkejä vastaan! Samoin ravintoloista ja kahviloista ja kaikesta!

//

I’ve planned a holiday trip to Copenhagen and Stockholm all day. The route goes via Copenhagen to Stockholm and from there back to Helsinki. I used the lion’s share of time figuring accommodation in Copenhagen. Instead of a hotel room I wanted to rent a real Danish home where I can have my morning coffee and sit back for a moment to dream life in the center of Scandinavian design. Looking through the homes of the Airbnb site convinced me that the Danes are just as good interior decorators as I thought.

The home that I booked is close to the center of Copenhagen in Vesterbro and is as beautiful as candy! Apartment and pictures can be found here. Based on today’s discussions the couple who owns the place seems to be really friendly.

I have already collected the best shopping tips from interior blogs and my list includes ie. Hay House, Illums Bloghus, Normann Copenhagen, Stilleben and Playtype. In addition, I’ve googled flea markets and it seems there are plenty different choices in the various parts of the city.

If you know some fabulous boutique, restaurants or some other place I should visit please don’t hesitate to leave a comment!

35 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *