REALISTIC TRUTHMyös tähän osoitteeseen tupsahti jo monessa blogissa pyörähtänyt sisustusblogien ugly truth -haaste, jossa bloggaajia kehotetaan räpsimään kuvia kodistaan mahdollisimman autenttisessa sotkussa. Itse etsin muista blogeista ennen muuta kauniita ideoita ja inspiraatioita – en niinkään arkirealisimia – joten olin hetkosen vähän jäässä koko haasteen suhteen. Miksi?

No mutta kivojahan nuo postaukset ovat olleet ja ennen kaikkea hupaisaa luettavaa. Samalla olen huomannut, että sotku merkitsee ihmisille hyvin eri asioita. Meillä siivotaan puuskissa, joten niiden välissä sotku on aika paljon muutakin kuin viikaamattomia pyykkivuoria. Haluaisin kovasti olla superpedantti siivoushirmu, mutta no-can-do. Taivaarannanmaalariksi on synnytty ja semmosena pysytään. Koti on elämistä varten ja siivoaminen painuu omalla prioriteettilistallani helposti käsitöiden ja muiden virikkeiden alapuolelle. Cosy Home -blogin Saija totesi kerran niin ihanasti, että koti ei ole mikään näyttelytila. Totta! Hyvin sanottu. Tämä lausahdus liittyi tosin siihen, millä vauhdilla muuton jälkeen aikoo kutsua väkeä kylään, mutta toimii mielestäni hyvin myös tässä yhteydessä.

Koska meillä ei ole lapsia, joita syyttää, aloitan Tassumiehen karvoista. Aivan skandaali. Niitä on joka puolella. Ensin kultainen noutaja Kalle ja nyt Tassu Tassumies. En ole koko elämäni aikana omistanut yhtään karvatonta tummaa villa- tai villakangastakkia. Kuvassa kissan peti:Neljässä ylläolevassa kuvassa näkyy hyvin meidän perheen arki. Tunnistatteko bloggaajan, sporttaajan ja kissan? Tai siis viimeistä tyyppiä symboloivan välttämättömän työvälineen, jonka täytyy olla aina käden ulottuvilla?


Sekasortoa syntyy useimmiten väsyneenä tai kiireessä. Yllä pari esimerkkiä: Kuva 1) töiden jälkeinen sohvalle lösähdys ja takista riisuuntuminen. Toppatakin vuori sointuu sattomoisin niin hyvin sohvan sävyihin, että voisi melkein luulla torkkupeitoksi. Kuva 2) aamuinen kiireelliisessä paniikissa suoritettu hattuhyllyn tyhjennys (kinttaitten tms. etsintä).Kuollut yrtti – kovin tavallinen näky. Pistorasioita on koko talo täysi, mutta puhelimet ovat aina latauksessa keskellä keittiötä.


Siinä ovat kananmunat näköjään vihoitelleet Danielille aamupalalla.  Voin vaan kuvitella kuinka monta ärräpäätä nuo jämähtäneet kuoret ovat aiheuttaneet. Meidän parisuhteen kestoväittelyaiheita on kananmunien säikäyttämisen keston korrelaatio kuorien tiukkuuteen eikä tämä ainakaan puolla vastapuolen teoriaa. Ja mikäpäs muu smoothiekuppina kuin tuo Sports Directiltä tilaajalahjana putkahtanut sheikkeri. Olin niin onnellinen, kun olivat tuommosen laittaneet mukaan. En. Miehet jostakin syystä rakastavat rumia muovimukeja. Tiesin siltä istumalta, että tuo tulee jokapäiväiseen käyttöön.

EDIT // Kuoret irtosivat kuulema helposti.
Ihana kierrätyskeskuslöytö on päätynyt ryttyyn kuistille. Tassumies ja tummansininen matto eivät olleet yhteensopivia.

Ja vielä viimeisenä räpsynä kuva keskeneräisestä työhuoneesta, jossa ovat jo askarteluprojektit täyttä päätä käynnissä.

Ohhoh, olipa erilaista tehdä tätä päivitystä ja kuviakin tuli räpsittyä tavanomaista enemmän. Kiitos Annelle Koti kolmelle -blogiin haasteesta!

//

There are a challenge (called ugly truth) going on in Finnish interior design blogs which encourage bloggers to photograph and describe their own homes in as authentic condition as possible. No cleaning or styling allowed. This was my response to that.


 1. Kauniilta näyttää.. sotkusta huolimatta 😉

  • Kaisa NHWY

   4 April

   Kiitosta vaan. 🙂 Eipä ne sekaiset tavarat nyt niin kamalia ole, vaikka ei kyllä olisi aiemmin tullut mieleen napata kuvaa käytetyistä astioista. 😀

 2. Taru

  3 April

  Toi muovimukihomma on niin totta! Miehet yrittävät myös levittää sitä – meillä on nyt jo miehelle oma ja “mulle oma” iso ruma palautusjuomapullo. Tosin täytyy myöntää, että se on kyllä kätevä kun joskus sitä palautusjuomaa salin jälkeen juo, mutta ei ne mitään kauniita kapistuksia ole 😉 Yksi asia mistä meillä taistellaan on tietokone – mies on it-miehiä ja meillä pitää tietysti olla itse rakennettu tietokone joka on ihan mielettömän iso ruma musta möykky ja sen pitää tietysti olla työhuoneessa paraatipaikalla…

  • Kaisa NHWY

   4 April

   Voi ei tuo tietokone on paha… Meillä ei oo mitään yksittäistä isoa (paitsi pleikkari), mutta erinäisiä pieniä rumia mieselementtejä silti siellä täällä. 😛

 3. Johanna

  3 April

  Hehe, näyttääpä kotoisalta! Melkein kuin meillä 🙂

  • Kaisa NHWY

   4 April

   Heh! 🙂 Ihmettelen kovin, jos jollakin sohva ei näytä tärähtäneeltä kunnon löhöilyn jälkeen.

 4. Anonymous

  3 April

  Kivaltahan teillä aina näyttää.. ja noin sotkuisenakin vaan jotenkin kotoisalta. Miksei se sekasorto omassa kodissa näytä kivalta vaan ihan vaan kaaokselta…? Ja voi että miten ihanan valoisaa teillä on! Etsiikö matto kenties uutta kotia?

  -Ninne

  • Kaisa NHWY

   4 April

   Kiitos, valoa täällä kyllä riittää! On se ihan yhtä kiva sekasorto teilläkin! 🙂 Tässä tulee nyt sama efekti kun menet jonkun luokse kylään, joka kertoo, että sori kun täällä on niin sotkusta ja kun eihän se koskaan mitään haittaa (eikä vaikuta mitenkään erityisen sotkuiselta vaan normaalilta elämältä). Mutta kun ittellä on sotkuista, niin on ihan lukossa, jos joku on tulossa extemporee käymään. 🙂 Vaikka se ei kuitenkaan vieraista näytä yhtään samanlaiselta kaaokselta ku itestä. Olipa sekavaa, mutta sait ehkä ajatuksesta kiinni. :DD

  • Kaisa NHWY

   5 April

   Aa, niin ja koitan siis vielä sovitella mattoa vierashuoneeseen, jossa kissa ei juuri oleile. Jos ei sinne sovi, niin sitten etsii. 🙂

 5. Petra

  3 April

  Ihana postaus 😀 Hallittu kaaos, niin tuttua täällä myös! 😀

  • Kaisa NHWY

   4 April

   Kiitos! 🙂 Haha, totta, pitää keretä elämään kaiken sen siivoamisen välissä.

 6. Hiih, kiva että toteutit tämän haasteen. 🙂

  • Kaisa NHWY

   4 April

   🙂 Kiva oli lopulta toteuttaa! Vaikka ensi alkuun vähän arveluttikin.

 7. Miks mä en nähnyt näissä kuin tuon teidän sohvatyynyn, jossa on Eskimo-jätskejä. MISTÄ SE ON? MÄKIN HALUUUU-UU-U-N…

  • Kaisa NHWY

   4 April

   Hahaha, ihana! Se on Kaunisteen kuosi, googlaamalla löytyy. Niitä on mansikkieskimonakin.

 8. MS Ordinary

  3 April

  Eläinten karvat, niitä riittää täälläkin! Ja sotkua myös. Oon aina kuvitellu olevani suht siisti, mut en mie kyl oo 😀 tosin pienissä neliöissä pieni sotku on suhteessa suurempi kuin isommissa neliöissä, näin ainakin uskottelen itelleni 😉

  • Kaisa NHWY

   4 April

   No mut karvat jos jotku on elämää, koska ei näitä kamuja ilman vois olla. <3 Ihan sama nuille karvoille, kun tuommonen söpönokkaeläin kellahtaa illalla viereen nukkumaan. Hei mutta tuohan on hyvä logiikka! 😀 Voit muovata sitä sopivammaksi, jos elämäntilanne vaihtuu.

 9. mikä toi on toi paperi(pahvi?)pussi tuossa ensimmäisessä keittiökuvassa? ja mistä se on?? 😀 näyttää ihan semmoiselta jenkkien kauppakassilta, jollasta oon aina halunnut! sairaan magee.

  • Kaisa NHWY

   4 April

   Se on Essential selluloosakori, jota myy ainakin Helsingissä Pino ja verkkokaupassa Hannas. Tuo on keskikokoinen malli, tuosta löytyy semmonen suurempi jenkkiostoskassikokokin. 🙂

  • Tiina Turunen

   10 April

   ihanaa kiitos! en tiennyt tollasia edes olevan olemassa! paitsi jenkeissä, kaupoissa. 😀

 10. Nipsu

  4 April

  Ihana Kaisa! Sun realistic truth on ollu kaikkeista paras, se OIKEASTI on realistinen, toisin kun niin moni muu 🙂 Repesin täysin tuon vinossa olevan (ja varmaan kuolemassakin olevan) kukkasen kohdalla, et oo sitte kastellu sitä 😀
  Ihana nähdä myös askartelunurkkasi, se antaa minullekin toivoa 🙂
  (mun on kyllä viis kertaa pahemmassa kunnossa)

  • Kaisa NHWY

   4 April

   Hahahaha äiti soitti mulle tänään, että voisit kastella sun kukkasia. :DD Ostettiin ne yhdessä, kun se käväisi täällä päin Suomea. Kastelin sen muuten tänään, että katotaan jos virkoais.

 11. annemi

  4 April

  Meillä keskustellaan lähes joka viikonloppuaamu kananmunien säikäytyksestä, se on kyllä haastava laji 😉

  • Kaisa NHWY

   4 April

   Keskustelin tänään tästä myös yhden työkaverin kanssa ja kuulin uudesta tekniikasta. Heillä munat huljutetaan usemman kerran kylmässä vedessä, eli säikäytetään monta kertaa putkeen. 😀 Täytynee kokeilla.

  • Auttaa myös kun hetken kiehumisen jälkeen tökkää terävällä veitsellä ihan pienet reiät. Vaatii myös reenausta, mutta tuota tein kun olin töissä kahvilassa, jossa munia keitettiin paljon ja munasämpylöiden tekeminen (eli kuoriminen) piti pakostakin olla nopeaa. 🙂

  • Kaisa NHWY

   9 April

   Daniel kokeili tänä aamuna ja hommahan toimi!! Kiitos! 😀

 12. Näyttää ihan Elämältä 🙂 Ihana koti teillä kuitenkin on.

  • Kaisa NHWY

   4 April

   Sanos muuta. Vähän turhan raakaa realismia blogiin tosin, sen verran epäinspiroitunut olen itse näistä kuvista. 🙂

 13. Hanilo

  4 April

  Niin kaunista sotkusta huolimatta! 🙂

 14. Mona

  4 April

  Aivan ihananmahtava postaus! Ja juuri sopivaa arkirealismia kaikkien yltiösiistien sisustusblogikuvien keskelle. Kauniita kuvia kuitenkin!

  Samaistun niin tuohon muovisheikkeriin, meillä on ihan sama juttu 🙂 Plus että mies ei myöskään suostu käyttämään kaunista ja pitkään kerättyä Koko-kahvimukisarjaamme, vaan hakee kaapista aina eripariset I <3 Kypros -, Minttuviina- tai Elektroskandia-jämämukit!! Niistä on kuulemma paremi juoda.

  • Kaisa NHWY

   4 April

   Meillä “inventoitiin” ylimääräiset astiat, kun muutettiin yhteen eli jyräsin mun kupit kaikkien tuommosten tilalle. Yhtä lempparia en tosin hennonnut jättää kyydistä. Se oli joskus 90-luvulla Mäkkäristä saatu kirkkaanpunainen litran muovimuki. Upea. Siitäkin luovuttiin, kun muki alkoi viimein vuotaa pohjasta (<kertoo jotakin Danielin sitoutumisesta tähän rakkaaseen esineeseen).

 15. Cinnabaria

  4 April

  Mun mielestä nämä realismipläjäykset on olleet tosi kivoja katsella, siis tälleen vaihteeksi. Ehkä jonkun pitäisi perustaa sellainen realismisisustusblogi. 😀

  Nämä antaa mukavasti toivoa siihen omaan kaaosstressiin, että löytyy sitä sotkua muualtakin. Tosin mä oon ehkä välillä siivoilun kanssa vähän fanaattinen, mutta sotku yleensä painaa mun hermooni. Johtunee ehkä siitäkin, että vietän päivät tytön kanssa kotona, enkä siis pääse rojuja karkuun, niin parempi siivota ne pois häiritsemästä… 😉

  • Kaisa NHWY

   4 April

   Haha, joo, nimenomaan tälleen vaihteeksi. Ei tarvi tosiaan pelätä, että mun linja jatkuu samanlaisena. 😛 Ja tottahan koti usein on juuri niin siisti kuin siisteissä kuvissa näyttää. Että ei se semmosta puhdasta utopiaa ole, mutta toisinaan siivous vaan ei ole to do -listan kärjessä. 🙂

 16. Tähtianis

  4 April

  Ihanaa arkea!
  Harvoin olen törmännyt muniin joihin olisi kuori tarrannut kiinni… kumma juttu. Enkä myöskään ole koskaan kuullut niiden säikäyttämisestä 😀 Meillä munat laitetaan heti keittämisen jälkeen kylmään veteen, ehkä kuori sen vuoksi irtoaa hyvin?

  • Kaisa NHWY

   4 April

   No se on just sitä säikäyttämistä! Ne säikähtää kylmästä vedestä niin, että kuoret irtoaa. 🙂 Mutta sitten siitä voi väitellä, millä tyylillä se pitää tehdä, jotta lopputulos olisi maksimaalisen onnistunut.

 17. Ninni

  4 April

  ihana postaus 😀

 18. Viivi

  4 April

  Arvaa mitä? Väitän että sillä on suuri merkitys millaisia ne “sotkuisesti” olevat tavarat/tuotteet ovat. Esimerkiksi kun katsoo tuota sohvaa niin minun silmään ainakin ensimmäisenä osuu ihanat, kauniit printit, ei se onko tyynyt ja viltit ojennuksessa. 😉

  • Kaisa NHWY

   4 April

   Jaa ja mulla mun takki. 😀 Mutta kiitos kohteliaisuudesta. <3 Tän takia oma sotku näyttää aina pahemmalta ku toisen. Viitaten tuonne ylempään kommenttivastaukseen. Sitä kiinnittää niin kovin eri asioihin huomion.

 19. Kiva, kun sinäkin teit tämän haasteen 🙂
  Teillä on mukavan näköistä, ja ainahan nuo arkiseen elämään liittyvät vaeltavat tavarat saa nopeastikin siistittyä, jos sellainen tilanne sattuu kohdalle.

  Jotenkin minua sykähdytti eniten kuva jossa kukka ruukku on kenollaan, ja kasvi ei muutenkaan näyttänyt ihan reippaalta :)) Tuli heti niin kotoisa olo 🙂

 20. Anonymous

  5 April

  Kaunis tuo toisen kuvan kaappi! Onko mistä hankittu/minkä merkin?

  • Kaisa NHWY

   5 April

   Kiitos! 🙂 BoConceptin mallistoa ja hankittu Vepsäläiseltä.

 21. Tiinakaisa

  5 April

  Hihii, mahtavaa! Ja nättiä on, pienestä sotkusta huolimatta 😀

 22. Hauska bloggaus. Ja kiitos kommenteista mun blogiin. Kyselit, koska tulee uusia päivityksiä ja nyt on tämä puutarhuri herännyt taas talviuniltaan. Tänään pari uutta päivitystä tuli ulos ja lisää on tulossa ensi viikolla! Hauskaa viikkoa!

  • Kaisa NHWY

   9 April

   No niin! Hyvä juttu! Pitääpä tulla kurkkimaan!

Your email address will not be published. Required fields are marked *