Melkein vuoden pystyin sinnittelemään WC:n puutason kanssa ilman minkäänlaista käsittelyä. Raakapuu tai siis tuommoinen vaalean tammen värinen liimapuulevy oli sellaisenaan niin kaunista katseltavaa, etten hennonnut laittaa siihen mitään tummentavaa käsittelyä päälle. Ja tiesihän sen, miten tulee käymään – taso meni aivan järkyttävän näköiseksi, imi kaiken kosteuden ja sen pyyhkiminen oli vaikeaa. Mutta nätti se oli (ja painotus sanalla oli).

Lopulta luovutin ja hioin pinnan hiekkapaperilla ja sipaisin Osmon puuvahaa päälle. Eihän se enää ole yhtä viehkeän värinen, mutta siistimpi kyllä. Ajattelin ensin, että laitan tuohon yhden kerroksen valkoista läpikuultavaa puuvahaa, jotta pinnan vaaleus säilyisi, mutta meiltä sattui löytymään kaapista Osmon silkinkiiltävä puuvaha, joten käytin sitä. Osoittautui myöhemmin ihan järkeväksi ratkaisuksi, sillä nyt taso on helppo pyyhkäistä ja pitää puhtaana.

//

I tried to keep our toilet’s laminated timber beams without any treatment as long as I could. The light-colored oak was so beautiful I didn’t want to put any darkening oils or waxes on top of it. I’m sure you already know what happened. Of course the look was terrible after a few months, it sucked all the moisture and was difficult to keep clean. But it was a pretty.

I finally gave up, polished the surface with sandpaper and put Osmo wood wax on top. After all, the color is not as charming as it was but it looks tidy. I thought at first that I should use one layer of white translucent wood wax, in order to maintain the brightness of the surface, but we happened to have that satin glossy Osmo in the closet, so I used that one. Later it turned out to be quite good solution, because now the wood is easy to wipe and keep clean.

4 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *