Olen neulonut viime päivinä hullun lailla. Aloitin viimein tekemään villasukkia Danielille ja pariskunta onkin jo toista kantapäätä ja jalkapöytää vaille valmis. Talvilomalla tein sukkien ja pipojen lisäksi uuden aluevaltauksen villatakkien maailmaan. Lähdin maltillisesti puikottelemaan ensimmäistäni minikoossa ja huhhuh, kun tuntui työläältä nopeampien töiden jälkeen.

Nälkähän siinä sitten kasvoi syödessä ja ryhdyin tekemään itselleni mustavalkoista pitkän mallista villatakkia, joka pilkottaa kasan alimmaisena. Tämä projekti kysyy kärsivällisyyttä, ei voi muuta sanoa. 🙂 Koitan soveltaa ja muunnella pikkutakin ohjetta aikusten kooksi, joten toivoa sopii, että takista tulee käyttökelpoinen.


Kuvassa suurin inspiraattorini, Muita Ihania -blogin Tiinan kehittelemä Pilvenreunalla-villatakki, joka roikkuu tamperelaisen Kerä-lankakaupan seinällä. Kävin eilen mustan makkaran kehdossa tutustumassa paikallisiin putiikkeihin ja ihastuin Kerän tunnelmaan. Kaupasta ei tällä kertaa tarttunut kerän kerää matkaan, koska keskeneräiset projektit on ensin saateltava kunnialla loppuun, mutta muualta tein kyllä löytöjä. Ostin koristetyynyn! Haha, juuri sen asian, mitä vähiten tarvin. Hyvä minä. Mutta oli ihana. Laitan todistusaineistoa uudesta pötkylästä tänne ensi viikolla. Kiitos vielä toiselle Tiinalle, joka paikallisoppaan roolissa kierrätti seuruetta tehokkaasti liikkeestä toiseen.
// I’ve been knitting like mad the last few days. I finally started to make the wool socks to Daniel and they are actually almost ready. In addition to socks and wool hats I jumped to a totally new field of cardigans. First I did a smaller trial and after that I started to make myself a black and white long cardigan which you can see at the bottom of the knittings in the first picture. This project asks for patience, that’s all I can say. 🙂

My biggest inspiration in this project has been a cardigan by Tiina who has the most wonderful blog called Muita Ihania. Her design hangs on the wall of one beautiful yarn store Kerä in Tampere where I visited yesterday. I totally fell in love with the atmosphere of this shop. I didn’t buy any new yarns this time but something else I did find. I bought a decorative pillow! Haha, that’s exactly the item I need the least. Way to go. But it was wonderful! Some evidence coming to blog next week.

18 kommenttia

  • Sähän olet oikee luonnonlahjakkuus kutomispuuhissa, jee!
    Muita Ihania on niin ihana 🙂 Ite en ole kerässä käynyt vaikka ko. makkaracityssä päivittäin työni puolestä käyn… Vois olla kohtalokasta mennäkin, on sen verran paljo noita lankoja, että alkaa oleen säilytysprobleemi 🙂

  • Voi kun näyttääkin ihanalta tuo neuletakki jota olet tekemässä, jään innolla odottamaan valmista. 🙂 Tuosta hupullisesta pienestä neuleesta olisi kiva saada myös vähän parempaa kuvaa jossa se näkyisi paremmin, oisko mahdollista? 🙂 Näyttää nimittäin tosi kivalta!

  • Vautsi! Mun täytyy tunnustaa, etten ole uskaltautunut vieläkään poikkeamaan Kerässä, koska pelkään että lähden sieltä ison lankakassillisen kanssa kotiin, ja sitten tuskailen kun en osaakaan tehdä niistä mitään niistä kauniista jutuista, joista haaveilen. Pitäisi ensin osallistua niille Kerän kursseille, jotta uskaltautuisi pois huivi/villasukkamukavuusalueelta. 🙂

    Ihania juttuja sulla työn alla!

  • Aivan ihania juttuja olet tehnyt! Todella kauniita malleja. Tuo pipo on niin liikkis! Tiinan jutut on niin inspiroivia, mutta jostain syystä en ole itse vielä päätynyt kokeilemaan tuota pilven reunalla mallia. Jospa tässä joku syksy sellaisenkin kokeilisi – se villatakki kovasti kiehtoisi kokeilla…

  • Todella ihanaa kun jaksat kutoa noin hienosti. Itselläni se on vielä hiukan opettelun alla! kevät on ainakin ollut viileä ja hyvä sää vielä kutoa. Itse olen keskittynyt noiden kasvien parissa puuhasteluun ja puutarhan suunnitteluun. Ihanaa viikkoa taas!

  • Auts, nyt iski inspiraatio! Lankoja on tullut juu kerättyä. Uskaltautuiskohan lähteä tuota villatakkia tavoittelee (ehkä kuitenkin jotain miniversiota :D). En malta odottaa et näen tuon sun raitaunelman valmiina!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *