READING

DINING CHAIRS // KAUNIITA RUOKAPÖYDÄN TUOLEJA

DINING CHAIRS // KAUNIITA RUOKAPÖYDÄN TUOLEJA

Eames DSW, Vitra (Pictures: Scandinavian Deko)

London, BoConcept (Picture: Nu Concept)

Bess, Kodin1 (Picture: Kodin1)

Sigurd, Ikea (Picture: Livet Hemma)

Various chairs together (Picture: Est Magazine)

Täällä pähkäillään taas kerran ruokapöydän tuoleja – tai oikeastaan haaveillaan niistä. Ei varmaan koskaan tule sitä päivää, että raskisin nuo DSW:t täräyttää meidän pöydän ympärille. Hyvin on pärjätty kirppislöydöillä tähän saakka, mutta nyt pari niistä on lähtenyt hajoamaan osasiin. Tällä hetkellä harkitsen tuolien lisäksi pidempää penkkiä pöydän toiselle puolelle. Joku rouhea lankku olisi täydellinen.
Tuossa ensimmäisessä Scandinavian Dekon DSW-kuvassa on muuten melkolailla identtinen pöytä kuin meillä: vaalea taso Hay:n mustilla pukkijaloilla. DSW:n ja Londonin edullisempi sekoitus, Kodin1:n Bess, passaisi siis mitä luultavammin pöytään oikein mainiosti. Kovasti miellyttää kyllä myös tuo Ikean konstailematon Sigurd.
Meidän tämänhetkinen tuolirepertuaari sisältää erivärisiä pinna- ja taittotuoleja (näkyy hyvin mm. tässä postauksessa). Eri mallien sekoittelu pysyy edelleen vahvana ehdokkaana listalla. Löysin tästä mielettömän inspiroivan esimerkin  Est Magazinen sivuilta artikkelista Paola Navone / Italian Industrial Style. Mikä koti! Olen aivan myyty. 
//
I’m once again trying to decide which chairs to choose for our dining table. We have managed so far with our 2nd hand findings but now a couple of them have started to fall apart. In addition to the chairs, I’ve also been thinking about a longer bench. Some rough plank would be perfect.
In that first DSW picture by Scandinavian Deko the table is pretty much identical to the table that we have: light wood on a Hay’s black loop stand frame. So it seems that Bess, the cheaper mixture of DSW and London, would probably go well with the table. Ikea’s unpretentious Sigurd is also one potential option.
Our current thrifted chair repertoire includes four mixed pieces (shown ie. in this post). Also this style remains strong in my list. I found one incredibly inspiring example of mixed chairs from Est Magazine: Paola Navone article / Industrial Italian Style. What a home! 

 1. Sini

  17 March

  Ihania kaikki!Me täräytettiin just nuo dsw:t saksasta ja on ne vaan ihanat. Kannatti kyllä säästää ja olen niin rakastunut niihin 😉

  • Kaisa NHWY

   19 March

   Oi niin minäki olisin. 🙂 Onnea täräyttäjälle ja uusien ihanien tuolien omistajalle.

 2. Piukkis

  17 March

  Paola on kyllä niin hyvä tossa hommassa et “oksat pois”…
  Vaikka se saattais jopa hyödyntää nekin 😉

  • Kaisa NHWY

   19 March

   Joo totta! 😀 Tuo asunto on ihan mieletön. Tietenkin puitteetki on vertaansa vailla, mutta stailaus vielä pisteenä i:n päällä.

 3. MURUHUTTU

  17 March

  Mä olen noita DSW tuoleja haaveillut jo pitkään. Pitäis vaan alkaa säästämään jos ne joskus aikoisi saada…

  • Kaisa NHWY

   19 March

   No sepä… En tiedä olisko mulla semmosta pitkäjänteisyyttä ja raskisinko säästöjäni lopulta ikinä tuoleihin laittaa.

 4. //Terhi //

  17 March

  Itse olin ostamassa myös dsw meidän ruokailutilaan, mutta makuni on kallistumassa enemmän DSR tuolien puoleen. Pääsin koeistumaan tuon DSW n ja totesin että minun makuuni tuoli oli liian hutera. En tiedä miten mahtaa olla tuon toisen tuolin suhteen. Oli miten oli kurkkaa Connox in sivut. Ilmainen toimitus, nopeaa ja hyvää palvelua, voin suositella. Kerran olen tilannut ja kaikki meni nappiin.

  • Kaisa NHWY

   19 March

   DSR:kin on hienon hieno. Ja kiitos vinkistä, täytyypä kurkata. Mulle ennestään tuntematon sivu!

 5. Taru

  17 March

  Heh, meillä on niin sama maku! Meillä on ihan vastaavanlainen ruokapöytä, mutta valkoisilla hayn jaloilla ja yksi DSW ja pari kirpparituolia ja toisella puolella pöytää rosoinen penkki ja päässä se Ikean jakkara 🙂

  • Kaisa NHWY

   19 March

   😀 No ni. Paljolla myyt sen penkin?

  • Taru

   19 March

   Heheheh 🙂 Pitää tehä jotain vaihtiksia tai jotain 😉

 6. Tarkkasilmä

  17 March

  heh, meillä on bess tietokonetuolina 😀 ja on hyvä!
  tuo teidän keittiön lamppu on kiva, mistä se olikaan? Näytin kuvaa siitä miehelleni, ja ei tullut ymmärrystä. Sanoi että “voin ottaa varjostimen irti vanhasta, niin sehän on siinä!” :DD

  • Kaisa NHWY

   19 March

   Niin, jos sitä sitten tilaiski vaan yhden. 🙂 Ei huono idea mullekaan. Lamppu on Clas Ohlsonilta. Hahaha, miehet… Lämpiää niin kovin hitaasti. Joku päivä yllätät sen: Simsalabim! Meillä on uusi lamppu!

 7. Uskomattoman kaunis tuo koti… Paola Navone on ehdottomasti yksi mun lemppareista – en muista koskaan nähneen häneltä mitään töitä, mistä en olisi pitänyt.

  Tuolipohdinnat on vaikeita, mutta kannattaa tehdä huolella! Meillä juuri uusittiin ruokailutilan istuimet (2nd hand -löydöillä) mutta jos vielä tulee joskus vaihto eteen, niin valitsen ehdottomasti esim. tuollaiset London-tuolin tyyppiset kangaspäällyisteiset, ihan vaan farkkujen niittien takia. Tuntuu, että mikään kova materiaali ei kestä farkkujen kulutusta sellaisenaan, ja sitten taas ne irtopehmusteet usein pilaa ulkonäön. Mulla on DAR työtuolina, nyt siihenkin teetetty musta, huopainen lätty suojana ettei pinta mene ihan rikki.

  • Kaisa NHWY

   19 March

   Kyllä, tuo on pysäyttävän ihana! Aa joo, empäs tuommosta tullu etes ajatelleeksi, kun nämä vanhukset on niin kuluneita meillä jo entuudestaan.

 8. Tuo on niin hankala ja pitkän harkinnan alainen asia, jota itse työstän myös täällä.
  Unelmani olisivat DSR-tuolit, mutta se hinta. 🙁
  Joten ymmärrän ihan täysin tunteesi tähän asiaan… 😉

  • Kaisa NHWY

   19 March

   Mulla tähän asiaan ei tunnu löytyvän ratkasua, oon antanu asian hautua jo melkein vuoden enkä vaan osaa tehdä päätöksiä. Jatkan toistaiseksi ryhmä rämällä.

 9. Jos nyt saisin valita ja rahalla ei olisi väliä, hankkisin meille Y-tuolit, puunvärisenä. sitä haavetta tuskin toteutan…ainakaan hetkeen. Oon ollu tyytyväinen DSR-tuoleihin, ne on helppo pestä kun Siirikin sotkee kokoajan 😀

  • Kaisa NHWY

   19 March

   Ei olisi huono valinta sekään! Kangas ja huopa pelottaa kyllä tuolimateriaaleina sen verran, että taidan itekki pitäytyä muovisissa tai puisissa malleissa.

 10. Ehdottomasti DSW:t ja nyt saa nousukausirahoituksenkin ilmaiseksi 😉

  • Kaisa NHWY

   19 March

   Koitan karttaa osamaksusopimuksia parhaani mukaan, otan semmoisen vain äärimmäisessä hädässä. 😀 Joka ei ole vielä.

 11. MS Ordinary

  18 March

  Meien tuoliongelma ratkesi viime viikolla, wohou! Kitkuteltiin kaksi kuukautta kahella Kilta-tuolilla, nyt on neljä Artekkia. Ikealta on tulossa keväällä kivannäköisiä Stockholm-tuoleja, löytyy ainakin täältä: http://materiantaju.blogspot.fi/2013/03/ikea-stockholm-2013-suosikit.html

  • Kaisa NHWY

   19 March

   Joo nuo tuolit pongasinkin jo aiemmin ja ovat kyllä hienot! Ja Kilta-tuolit! Ihanat! Aistin sun onnellisuuden ruudun läpi. 😀

  • MS Ordinary

   20 March

   🙂

Your email address will not be published. Required fields are marked *