Huh! Olipahan urakka ja tulipahan tehtyä. 🙂 Nyt ymmärrän, miksi joku nosteli hattua, kun kerroin ryhtyväni tähän. Mutta mikä mukavinta, hulinaa kirpputoripöydän ympärillä riitti. Kirppisblogissa oli tuona varsinaisena myyntipäivänä 15 600 sivunkatselua ja sitä myötä melkein kaikki tavarat löysivät uuden omistajan. Kiitos vielä kaikille aarteidenetsijöille!

Kokosin alle muutamia kokemuksiani vinkiksi, mikäli harkitsette samanlaista kirppisoperaatiota.

1. Tuotteiden valinta ja valokuvaaminen
Valitse kermat kakun päältä, eli laita myyntiin kirppiskasasi parhaimmisto. Valokuvaa tuotteet mieluiten luonnonvalossa vaaleaa yksinkertaista taustaa vasten.

2. Kirppisblogin luominen
Perusta bloggeriin uusi blogi dynaamisin näkymin. Tee jokaisesta kuvaamastasi tuotteesta oma postaus periaatteella ensimmäinen kommentoija on uusi omistaja. Lisää viimeiseksi postaukseksi selkeät toimintaohjeet ostajalle: miten tuotteita voi ostaa, mihin osoitteeseen ollaan yhteydessä tuotevarausten jälkeen jne.

3. Tuotteiden nimeäminen 
Tuotteet kannattaa nimetä selkesti niin, että ne on helposti tunnistettavissa (paita 1, paita 2, paita 3 jne). Tällä logiikalla pystyt itse helpommin hallitsemaan sähköpostiin saapuneita tuotevarauksia ja niihin liittyviä yhteystietoja (ja myöhemmin pakkausoperaatiota).

4. Tuotetiedot
Kuvaile tuotteet tarpeeksi tarkkaan. Usein joku yksittäinenkin strateginen mitta auttaa ostajia hahmottamaan tuotteen todellisen koon. Mistä tuote on ostettu? minkä merkkinen, kokoinen, kuntoinen tms. tavara on?

5. Hinnoittelu + postituskulut
Hinnoittele tuotteet oman harkintasi mukaan + lisää mukaan arvioidut postituskulut (eritellen nämä tuotteen hinnasta, sillä jos joku ostaa useamman tuotteen, voit helposti yhdistellä postituskuluja). Itse käytin postareiden laskemiseen keittiövaakaa, mittanauhaa ja postin hinnastoa. Vaihtoehtoja ovat käytännössä normaali kirje, maksikirje ja postipaketti. Muista huomioida pakkausmateriaalien osuus, se voi yllättäen nostaa painon seuraavaan postimaksuluokkaan. Tässä kohtaa mokailin itse, mutta onneksi kohdalleni oli osunut ymmärtäväisiä kirppisasiakkaita. Myönsin punnitusvirheeni ja kysyin rohkeasti, josko ostaja oli valmis maksamaan todelliset, hieman korkeammat postikulut.

6. Pakkaaminen
Kerää ennakkoon itsellesi arsenaali erilaisia pakkausmateriaaleja: silkkipapereita, kuplamuovia, pahvilaatioita, kirjekuoria ja jämäköitä paperikasseja. Kannattaa hyödyntää mahdollisimman paljon kierrätettyä materiaalia, jotta tästä osiosta ei tule isoja lisäkustannuksia. Itse en kerennyt tätä tekemään, koska pystytyin kirpparin hetken mielijohteesta, mutta selvisin vanhoilla jemmavarastoillani kohtuullisin kirjekuori- ja pakkauskustannuksin.

7. Yhteydenpito ja seuranta kauppojen synnyttyä
Mikäli myyt paljon tuotteita, varaa aikaa sähköposteiluun ostajien kanssa (yhteystietojen vaihto, lisäkysymykset tuotteista, maksusuoritusten seuraaminen ja kirjaaminen jne).

8. Postittaminen 
Ja eikun postiin. Itse toimitan paketit postiin parissa kolmessa erässä.

Tässä vielä linkki jo suljetulle kirpparilleni > NHWY / KIRPPUTORI

//

Some tips how to arrange a flea market for your blog readers. Maybe not an easy but a very funny way to recycle things you never use.

24 kommenttia

 • Huh minkä homman oot tehny! Itse en ole koskaan ruvennut blogikirppikseen koska siitä olisi aivan liikaa vaivaa, mutta kangaskasseja olen tehnyt ja myynyt, ja se oli melko samanlaista puuhaa. Tosin sillä erolla että kassit olivat samankokoisia keskenään eikä tarvinnut siis miettiä erikseen pakkaamista tai postituskulujen hintaa.

  Hatunnosto siis sinne, hyvä kun sait myytyä! Ite suuntaan tavalliselle kirppikselle =) Mutta hyvät ohjeet tässä jos joskus tekee mieli ruveta tämmöseen rumbaan.

  • Sanos muuta. Saatto olla semmonen once in a lifetime -tyyppinen kokemus. 😉 Ja mullahan siis jäi se 9/10 vielä tavaraa jäljelle, joten riittää normikirpparillekin kannetavaa…

 • Iso homma, hyvä kokemus. Hui, mikä kävijämäärä! Onnekseni ehdin ekojen joukossa klikkaamaan postausta ja sain mieluisat tuotteet itselleni! Ensi viikolla on mulla joulu. Kiitos vielä 🙂

 • Tosi mahtavaa! Tätä voi verrata hyvin verkkokaupan pitämiseen, jonka luulee olevan niin helppoa, mutta joka vie yllättäen hirveästi aikaa, kokonaisen päivän parhaimmillaan, ellei jopa kaksi tai kolme jos lasketaan kaikki kuvaaminen jne. jutut.

  • Totta, varmasti samoja piirteitä löytyy! Tosin verkkokaupoilla homma on toivottavasti vähän organisoidumpaa. 😉 Mitäköhän mulla olisi kaikenkaikkiaan mennyt.. Semmosen viikon verran sisältäen yhden sunnuntain ja kaikki arki-illat (päivät tietysti töissä). 🙂 Ja siis hommahan on vielä vähän kesken. :DD

 • Semmonen pakkausvinkki vielä että: vaatteet voi aivan hyvin pakata vaatekauppojen muovikasseihin, ei tule paljoa painoa ja ihan hyvin kestävät. Jos tuntuu että on liian värikäs pussi niin kääntää nurinpäin. Teipillä sitten kiinni, osoite paperille ja sekin teipillä siihen ja eikun postiin =)

  • Oot selvästi ammattilainen tällä saralla! 😀 Joo käytinkin muutamassa paketissa juurikin niitä! 🙂 Eiku siis muovikasseihin? Mulla oli semmosia paksukartonkisia kasseja (kuten tuossa kuvassa), niihin sai kans kätevästi. Mutta siis muovissakin vois laittaa? Painaisi muuten varmaan vähemmän!

 • Teit kyllä hienon operaation. Katsoin ihastellen, miten hyvältä ja asiantuntevalta kirppiksesi näytti! Ja ne tuotteet olivat ihania! Olin vähän vaan hidas, enkä ehtinyt mukaan 🙂

 • On varmasti ollut urakka! Mä meinaan usein tuupertua jo peruskirppari-valmistumisiin, tässä kuitenkin vaivaa reilusti enemmän.

  Mutta suurkiitos että jaksoit järkätä, ja spesiaalisuperkiitokset nopeasta lähetyksestä! Näkyy olevan paketti postissa jo —> ajelulle!

 • En voi muuta kuin hattua nostaa urakan suorittamisesta. Itse olen kokeillut laittaa tavaroita huuto.nettiin, mutta jotenkin koen sen ruljanssin aivan äärimmäisen puuduttavaksi. Ehkäpä osittain myös siksi, että huuto.netissä ne tavarat vain häviävät eikä ostajia ole niin helppo löytää. Sama ongelma ehkä myös ostajana.

  Mutta pointtina oli kuitenkin ”Hyvä, Kaisa!” 🙂

  • Kiitos Nuokku! 🙂 Mullakin on ollut jonkin verran tuotteita huudossa, mutta tämä oli monin verroin mukavampaa, koska tunsin/tiesin ison osan mun kirpparivieraista. 🙂 Huuto.netissä touhu on aika paljon kasvottomampaa. Muutaman huonekalun ajattelin vielä myydä ja ne sitten kenties sinne.

 • mun täytyy nyt tyhmänä sanoa semmonen homma.. olin heti aamulla tuota sun kirpparisivua katselemassa mutta en tajunnut mihin siinä olisi voinut kommentin heittää että varaisin jonkun.. meni yli ymmärryksen ja kun en kauempaa ehtinyt asiaa tutkia niin annoin sitten olla, äsken kun kurkkasin niin en kyllä tajunnut vieläkään:D

  • Voi ei. :/ Eli jokaisen tuotteen (postauksen) alla on kohta Add a comment tai Tarkastele kommentteja ja siihen kun naputteli, niin sai varauksen tehtyä. Nyt olen kaventanut kommentointimahdollisuuksia, kun kirppis on kiinni, mutta laatikot näkyvät edelleen postausten alla.

 • Sun kirppis oli kyllä mahtava! Kiitos vielä näistä vinkeistä, oma kirppu on vielä pohdinnan alla ja odottaa kaappien siivousta. Tässä kevään mittaan sen vielä laitan 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *