Huh! Olipahan urakka ja tulipahan tehtyĂ€. 🙂 Nyt ymmĂ€rrĂ€n, miksi joku nosteli hattua, kun kerroin ryhtyvĂ€ni tĂ€hĂ€n. Mutta mikĂ€ mukavinta, hulinaa kirpputoripöydĂ€n ympĂ€rillĂ€ riitti. Kirppisblogissa oli tuona varsinaisena myyntipĂ€ivĂ€nĂ€ 15 600 sivunkatselua ja sitĂ€ myötĂ€ melkein kaikki tavarat löysivĂ€t uuden omistajan. Kiitos vielĂ€ kaikille aarteidenetsijöille!

Kokosin alle muutamia kokemuksiani vinkiksi, mikÀli harkitsette samanlaista kirppisoperaatiota.

1. Tuotteiden valinta ja valokuvaaminen
Valitse kermat kakun pÀÀltÀ, eli laita myyntiin kirppiskasasi parhaimmisto. Valokuvaa tuotteet mieluiten luonnonvalossa vaaleaa yksinkertaista taustaa vasten.

2. Kirppisblogin luominen
Perusta bloggeriin uusi blogi dynaamisin nÀkymin. Tee jokaisesta kuvaamastasi tuotteesta oma postaus periaatteella ensimmÀinen kommentoija on uusi omistaja. LisÀÀ viimeiseksi postaukseksi selkeÀt toimintaohjeet ostajalle: miten tuotteita voi ostaa, mihin osoitteeseen ollaan yhteydessÀ tuotevarausten jÀlkeen jne.

3. Tuotteiden nimeĂ€minen 
Tuotteet kannattaa nimetÀ selkesti niin, ettÀ ne on helposti tunnistettavissa (paita 1, paita 2, paita 3 jne). TÀllÀ logiikalla pystyt itse helpommin hallitsemaan sÀhköpostiin saapuneita tuotevarauksia ja niihin liittyviÀ yhteystietoja (ja myöhemmin pakkausoperaatiota).

4. Tuotetiedot
Kuvaile tuotteet tarpeeksi tarkkaan. Usein joku yksittÀinenkin strateginen mitta auttaa ostajia hahmottamaan tuotteen todellisen koon. MistÀ tuote on ostettu? minkÀ merkkinen, kokoinen, kuntoinen tms. tavara on?

5. Hinnoittelu + postituskulut
Hinnoittele tuotteet oman harkintasi mukaan + lisÀÀ mukaan arvioidut postituskulut (eritellen nĂ€mĂ€ tuotteen hinnasta, sillĂ€ jos joku ostaa useamman tuotteen, voit helposti yhdistellĂ€ postituskuluja). Itse kĂ€ytin postareiden laskemiseen keittiövaakaa, mittanauhaa ja postin hinnastoa. Vaihtoehtoja ovat kĂ€ytĂ€nnössĂ€ normaali kirje, maksikirje ja postipaketti. Muista huomioida pakkausmateriaalien osuus, se voi yllĂ€ttĂ€en nostaa painon seuraavaan postimaksuluokkaan. TĂ€ssĂ€ kohtaa mokailin itse, mutta onneksi kohdalleni oli osunut ymmĂ€rtĂ€vĂ€isiĂ€ kirppisasiakkaita. Myönsin punnitusvirheeni ja kysyin rohkeasti, josko ostaja oli valmis maksamaan todelliset, hieman korkeammat postikulut.

6. Pakkaaminen
KerÀÀ ennakkoon itsellesi arsenaali erilaisia pakkausmateriaaleja: silkkipapereita, kuplamuovia, pahvilaatioita, kirjekuoria ja jÀmÀköitÀ paperikasseja. Kannattaa hyödyntÀÀ mahdollisimman paljon kierrÀtettyÀ materiaalia, jotta tÀstÀ osiosta ei tule isoja lisÀkustannuksia. Itse en kerennyt tÀtÀ tekemÀÀn, koska pystytyin kirpparin hetken mielijohteesta, mutta selvisin vanhoilla jemmavarastoillani kohtuullisin kirjekuori- ja pakkauskustannuksin.

7. Yhteydenpito ja seuranta kauppojen synnyttyÀ
MikÀli myyt paljon tuotteita, varaa aikaa sÀhköposteiluun ostajien kanssa (yhteystietojen vaihto, lisÀkysymykset tuotteista, maksusuoritusten seuraaminen ja kirjaaminen jne).

8. Postittaminen 
Ja eikun postiin. Itse toimitan paketit postiin parissa kolmessa erÀssÀ.

TÀssÀ vielÀ linkki jo suljetulle kirpparilleni > NHWY / KIRPPUTORI

//

Some tips how to arrange a flea market for your blog readers. Maybe not an easy but a very funny way to recycle things you never use.

24 kommenttia

 • Huh minkä homman oot tehny! Itse en ole koskaan ruvennut blogikirppikseen koska siitä olisi aivan liikaa vaivaa, mutta kangaskasseja olen tehnyt ja myynyt, ja se oli melko samanlaista puuhaa. Tosin sillä erolla että kassit olivat samankokoisia keskenään eikä tarvinnut siis miettiä erikseen pakkaamista tai postituskulujen hintaa.

  Hatunnosto siis sinne, hyvä kun sait myytyä! Ite suuntaan tavalliselle kirppikselle =) Mutta hyvät ohjeet tässä jos joskus tekee mieli ruveta tämmöseen rumbaan.

  • Sanos muuta. Saatto olla semmonen once in a lifetime -tyyppinen kokemus. 😉 Ja mullahan siis jäi se 9/10 vielä tavaraa jäljelle, joten riittää normikirpparillekin kannetavaa…

 • Iso homma, hyvä kokemus. Hui, mikä kävijämäärä! Onnekseni ehdin ekojen joukossa klikkaamaan postausta ja sain mieluisat tuotteet itselleni! Ensi viikolla on mulla joulu. Kiitos vielä 🙂

 • Tosi mahtavaa! Tätä voi verrata hyvin verkkokaupan pitämiseen, jonka luulee olevan niin helppoa, mutta joka vie yllättäen hirveästi aikaa, kokonaisen päivän parhaimmillaan, ellei jopa kaksi tai kolme jos lasketaan kaikki kuvaaminen jne. jutut.

  • Totta, varmasti samoja piirteitä löytyy! Tosin verkkokaupoilla homma on toivottavasti vähän organisoidumpaa. 😉 Mitäköhän mulla olisi kaikenkaikkiaan mennyt.. Semmosen viikon verran sisältäen yhden sunnuntain ja kaikki arki-illat (päivät tietysti töissä). 🙂 Ja siis hommahan on vielä vähän kesken. :DD

 • Semmonen pakkausvinkki vielä että: vaatteet voi aivan hyvin pakata vaatekauppojen muovikasseihin, ei tule paljoa painoa ja ihan hyvin kestävät. Jos tuntuu että on liian värikäs pussi niin kääntää nurinpäin. Teipillä sitten kiinni, osoite paperille ja sekin teipillä siihen ja eikun postiin =)

  • Oot selvästi ammattilainen tällä saralla! 😀 Joo käytinkin muutamassa paketissa juurikin niitä! 🙂 Eiku siis muovikasseihin? Mulla oli semmosia paksukartonkisia kasseja (kuten tuossa kuvassa), niihin sai kans kätevästi. Mutta siis muovissakin vois laittaa? Painaisi muuten varmaan vähemmän!

 • Teit kyllä hienon operaation. Katsoin ihastellen, miten hyvältä ja asiantuntevalta kirppiksesi näytti! Ja ne tuotteet olivat ihania! Olin vähän vaan hidas, enkä ehtinyt mukaan 🙂

 • On varmasti ollut urakka! Mä meinaan usein tuupertua jo peruskirppari-valmistumisiin, tässä kuitenkin vaivaa reilusti enemmän.

  Mutta suurkiitos että jaksoit järkätä, ja spesiaalisuperkiitokset nopeasta lähetyksestä! Näkyy olevan paketti postissa jo —> ajelulle!

  • No johan on postilla joutusaa toimintaa! 🙂 Hieno juttu! Kiitos itsellesi ostoksista. Ne sun jutut muuten passasi tosi hyvin yhteen –> valmis lookki! 😀

 • En voi muuta kuin hattua nostaa urakan suorittamisesta. Itse olen kokeillut laittaa tavaroita huuto.nettiin, mutta jotenkin koen sen ruljanssin aivan äärimmäisen puuduttavaksi. Ehkäpä osittain myös siksi, että huuto.netissä ne tavarat vain häviävät eikä ostajia ole niin helppo löytää. Sama ongelma ehkä myös ostajana.

  Mutta pointtina oli kuitenkin ”Hyvä, Kaisa!” 🙂

  • Kiitos Nuokku! 🙂 Mullakin on ollut jonkin verran tuotteita huudossa, mutta tämä oli monin verroin mukavampaa, koska tunsin/tiesin ison osan mun kirpparivieraista. 🙂 Huuto.netissä touhu on aika paljon kasvottomampaa. Muutaman huonekalun ajattelin vielä myydä ja ne sitten kenties sinne.

 • mun täytyy nyt tyhmänä sanoa semmonen homma.. olin heti aamulla tuota sun kirpparisivua katselemassa mutta en tajunnut mihin siinä olisi voinut kommentin heittää että varaisin jonkun.. meni yli ymmärryksen ja kun en kauempaa ehtinyt asiaa tutkia niin annoin sitten olla, äsken kun kurkkasin niin en kyllä tajunnut vieläkään:D

  • Voi ei. :/ Eli jokaisen tuotteen (postauksen) alla on kohta Add a comment tai Tarkastele kommentteja ja siihen kun naputteli, niin sai varauksen tehtyä. Nyt olen kaventanut kommentointimahdollisuuksia, kun kirppis on kiinni, mutta laatikot näkyvät edelleen postausten alla.

 • Sun kirppis oli kyllä mahtava! Kiitos vielä näistä vinkeistä, oma kirppu on vielä pohdinnan alla ja odottaa kaappien siivousta. Tässä kevään mittaan sen vielä laitan 🙂

Vastaa

SÀhköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentÀt on merkitty *