Pictures 1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6 / 7

Sain Iisa’s-blogin Iisalta ja Bon Bon -blogin Heidiltä haasteen listata sisustuksellisia asioita, jotka lyövät tänä vuonna itsensä läpi ja vastaavasti piti pohtia, mitkä trendit hiipuvat unholaan. Seuraavanlaisia asioita tuli mieleeni:

1) Pohjoismainen kansallisromantiikka, vielä viime vuotta vahvempana. Kulttuurihistorialliset tuotteet, joita kannattaa metsästää ensisijaisesti kirppareilta. Time of the Aquariuksen Minnalla on pettämätön silmä tässä kategoriassa. Ei voi kuin ihastella kaikkia näitä kirpputorilöytöjä.

2) Portugalilaiset perinnelaatat. Mustavalkoisesta ollaan vihdoinkin siirtymässä kohti iloisempia ja uskaliaampia laattatrendejä.

3) Kupari, punaisen ja keltaisen sävyisinä. Valaisimissa, astoissa, kattiloissa, pienissä yksityiskohdissa. Tuomaan särmää pastelleihin tai rikkomaan mustavalkoista maailmaa.

4) Värien ennakkoluuloton sekoittelu. Mustan ja valkoisen kaveriksi pastelleja, murrettuja sinisiä ja keltaisia + neonvärejä.

5+6) Graafisuus jatkaa voittokulkuaan, joskin siksakeista siirrytään voimakkaammin retrompiin kuusikulmioihin ja etnompaan atseekkitunnelmaan.

7) Raakapinnat. Erityisesti punasavi, mutta myös betoni, käsittelemätön vaalea puu ja muut viime vuoden suosikit.

8) Tästä ei ole fiiliskuvaa, mutta tulipa vielä mieleeni yksi oma suosikki: 1950-luvun muotoilu.

Nopeasti listalta voisi summata yhdeksi suureksi trendiksi kaikki etniset tuotteet, olivatpa ne sitten peräisin pohjolasta, Ameriikoista, eteläisestä Euroopasta taikka vaikka mistä maailman persoonallisesta kolkasta. Hiipumaan päin ovat korkeakiiltoisuus, tiukka mustavalkoisuus ja yksivärinen valkoinen sisustus. Jos et ole vielä tehnyt vastaavaa, sait juuri haasteen!

//

I listed some interior trends I believe are going to be strong this year. 1) Nordic national romanticism, 2) Portuguese tiles, 3) copper, 4) unconventional mixing of colors, 5+6) Graphic shapes: hexagon + aztec influence 7) raw surfaces: red clay, wood, beton. We will definitely see less solid-white interiors and tight black and white decoration in 2013.

19 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *