READING

AAMUINEN AJATUSTEN NOLLAUS

AAMUINEN AJATUSTEN NOLLAUS

Kiitos äiti meikkisiveltimistä, hyvin toimii! Joululahja on todistetusti otettu käyttöön. Hörpin tänään aamukahvia pitkään ja hartaasti samalla vanhaa peltipurkkia tuherrellen. Ruusu raukka näytti mustassa rasiassa siltä, kuin olisi ollut hautuumaalle matkalla. No ei näytä enää. 

Maalitusseilla ja yli vartin ajankäytöllä tästä olisi saanut paljon siistimmän, mutta oikeastaan tämmöisessä rennommassa ala-asteelaisversiossakin on oma hohtonsa. Olen aika mielissäni, että olen päässyt irti pahimmasta piirtämisperfektionismistani. On ollut vaikea poisoppimisprosessi kaltaiselleni pikkutarkalle pipertäjälle. Kunnon aikuisuuslukko! Sen tunnistaa muun muassa siitä, että suttupaperi on joka kerta taiteilusession hienoin teos = ainoa paperi, joka ei pilaannu yliyrittämisestä.

Lapset ovat tässä asiassa esikuviani. Väriä suditaan – tai lätkitään käsillä – paperiin ilman estoja ja turhaa suorittamista. Itselläni tyssähti koko harrastus pitkäksi aikaa välineiden ja oikeiden tekniikoiden puutteeseen – kunnes tajusin, ettei semmoisia tarvitse. Ainoa asia, jota ilman ei selviä, on estoton mieli. Oikean flow-tilan löytyessä päämäärätön maalailu käy paremmastakin terapiasta. Joillekin metsässä samoilu, toisille hikinen lenkki ja kolmansille kotitaiteilu. Millä keinolla te saatte ajatukset nollaantumaan?


 1. Uusi Aamu

  2 February

  Viimeisen kuukauden aikana on ajatukset nollaantuneet ihan vain pitkillä kävelyillä ja neulomisella. Ainiin, ja puutarhan siistimisessä.
  Itselläni on myös tuollainen lukko piirtämisen suhteen. Haluaisin olla luovempi ja taiteellsempi, mutta aina kun yritän niin se näyttää kuin alakoululaisen tekemältä. Mutta tuo sinun purnukka kyllä muistutti mieleen miten kivaa se maalaaminen ja piirtäminen oikeasti onkaan, kun vaan muistaa ottaa ihan rennosti.

  • Kaisa NHWY

   4 February

   Neulominen toimii kyllä täälläkin! Vähän liiankin hyvin. 🙂 Sitä uppoutuu niin täysin, ettei malttaisi mennä nukkumaankaan ollenkaan. Rentoutuminen on ainakin omalla kohdallani piirtämisen a ja o. Kun ei vaadi itseltä liikaa, tulee yleensä parhaat lopputulokset.

 2. Terhi

  2 February

  Kierrän kirpputorilla. Keskityn täysin esineiden ja asioiden ihailuun. En osta välttämättä mitään, tutkin, koskettelen ja aistin mitä näen. Toinen takuuvarma paikka on kangaskaupan palalaari. Penkoessani kankaita, miettien väriyhdistelmiä ja malleja, pääsen irti kaikesta.

  • Kaisa NHWY

   4 February

   No tämäkin toimii mullekin! Kirpparit on vaan yksinkertaisen ihania. Ja kohta aion rentoutua myös palalaareilla – aion nimittäin opetella ompelemaan tänä vuonna. 🙂

 3. selma

  2 February

  Mä nollaan käsillä tekemällä, juoksemalla, siivoamalla ja vaihtelemalla järjestystä. Harmillisesti en ole yhtään taiteellinen:(

 4. selma

  2 February

  Ja kiitos muuten kamalasti, kun postasit society6:sta. Tilasin maailman hienoimman iphonen suojan ja ihania kortteja. Sun ansioita, thanks

  • Kaisa NHWY

   4 February

   No ei mitään, ilo oli minun puolellani! Laitathan niistä postauksen eetteriin, kun saapuvat?

 5. Kaija

  2 February

  Minulla piirtäminen ei suju ollenkaan :(. Paras nollaustapa on olla tekemättä mitään, ihan yksinkertaisesti vain olla. Ehkä pitäisi oppia tekemään eri asioita ilman turhia ajatuksia?

  • Kaisa NHWY

   4 February

   Pelkkä oleminen ilman ajatuksia on hieno taito. Itse olen sen sortin ylikelailija, etten pääse turhista ajatuksista irti ilman niiden siirtämistä johonkin puuhaan. Kaikki sormilla näpertäminen toimii ainakin kohdallani hyvin. Kokeile kutomista. 🙂

 6. Heidi Bon Bon

  2 February

  Mä olen etsinyt sitä nollauttajaa jo pitkän aikaa, ja joka päivä se on aina vaan vaikeampi ja vaikeampi löytää. Mä olen todella jumissa ja se TUNTUU pään sisällä. Oon syyttänyt tähän asti mun sairastelujani, mut eiköhän vika pääkopassa ole jossain muussa kuin sairasteluissa. Nyt 0,3L kossupullon juoneena voin todeta, että ei kyllä sekään auttanut. Yhtä jumissa tässä ollaan vieläkin. Nyt odotan oikeasti kevättä.

  • Kaisa NHWY

   4 February

   :/ Tämä pimeys vaikuttaa kyllä selvästi jaksamiseen, en malta itsekään odottaa päivän pidentymistä. Pääkopassahan se, joskus ajatuksia pitää vain pakottaa oikeaan suuntaan. Ei ole helppo homma se.. mutta systemaattisella treenamisella täysin mahdollista. Echart Tollen Läsnäolon voimasta on moni kertonut tykänneensä. Onko tuttu teos?

 7. Kammari

  3 February

  “Miss Ruususella” on muuten todella vinkeän punaiset kynnet 😉 Mäkin haluun!

  • Kaisa NHWY

   4 February

   Ostin ihan vasta uuden lakan, joka on ihan huippu! Merkki Essie ja sävy 61 Russian Roulette.

 8. Ihanan pirtsakka. <3

Your email address will not be published. Required fields are marked *