SOHVAKRIISI SELÄTETTY

Sohvan verhoilu kävi ensimmäistä kertaa pesukoneessa ja selvisi ruljanssista puhtain, joskin ryppyisin paperein. Tussikatastrofista jäi muistuttamaan vain pienen pieni vaaleanpunainen laikku, jota ei pysty huomaamaan kuin erittäin tarkalla tihrustamisella. Tykkään muutenkin pitää torkkupeittoa istuinosalla, joten ei ongelmaa, ei ainakaan meidän sohvaperunan mielestä. Tassumiehen nenä on tuossa kymmenen senttimetrin päässä. Virallinen valvoja seuraa mamman näppäintyöskentelyä. “Hrrrr-rrr-purrr-hrrr”. Kamala kehräys käynnissä aina aamuisin.

Olen saanut muutamankin kommentin kissakuumeisilta sieltä ruudun toiselta puolelta. Tassuministeri lähettää terveisiä takaisin! Ajatelkaa, tämmönen murunen löytyi Hesyltä. Siellä näitä tyyppejä odotteli runsain mitoin uusia koteja. Pentuihin oli kovat jonot, mutta nämä aikuiset maakarit pötköttelivät ilman tietoa omasta kodista. Madottu, rokotettu, sirutettu, leikattu, sisäsiisti kaveri saatiin mukaan nimelliseen 50 euron hintaan. Ensimmäisenä iltana kisu köpötteli omalle hiekkikselleen ja hurautti tarpeensa sinne. Eikä sen koomin ole ikinä niitä  minnekään muualle tehnykkään (paitsi ehkä joskus kalauttanut kakat kaakeleille hienoisena vinkkinä kitkerän hajusista papanoista). Tuntuu kyllä, että ollaan päästy ihan hirveän helpolla.

Muiden kissojen kanssa Tassu ei tule toimeen, siitä oli maininta jo Hesyn kopissa. Kaveri oli nimetty siellä Pessiksi, mutta isoveljellä sattuu olemaan samanniminen koira. Tassumies on ihan kingi, muita ei parane tulla sen reviirille. Paitsi ihmisiä ja mielellään koko ajan. Ilman edellä mainittuja ominaispiirrettä ottaisin meille hyvin todennäköisesti toisen kissan.

Hajottamon Heidin kotiin tuo pientä elämän väriä todella suloinen, marsalkkasilmäinen parivaljakko: “Tähän asti mennyttä on mm. 8 kpl taulukehyksiä, 80 vuotta vanha perintömaljakko, Martelan Kilta-tuoli, Marimekon verhot, kaksi huonekasvia, kaksi kukkaruukkua, yksi viinilasi, yksi kahvikuppi sekä lukematon määrä revittyjä vessapaperirullia.” Voimia. :] Mut ne on niiiin sulosia! Toinen rakastettava kisupariskunta seikkailee All you need is White -blogissa. Jaksan aina tuijoitella näitä kavereita ja naureskella hauskoille kuvateksteille.

Kissat sitä ja kissat tätä! Heheh, olohuoneesta ja sohvasta lähdin kirjoittelemaan, mutta flow oli tänään tämmöinen. 😀 Mukavan rentoa sunnuntaita sinne! Nyt otan toisen jättimukin kahvia ja nautin joutenolosta täysin rinnoin.


 1. Anonymous

  13 January

  Minkä rotuinen sun kissa on?:’) Tosi suloinen !

  • Kaisa

   13 January

   Uskoisin se olevan Maine coon creme tabby – ainakin Googlen kuvahaun perusteella – mutta asiasta ei ole varmuutta. Toinen vaihtoehto norjalaisen metsäkissan ja maatiaisen sekoitus (tiedän yhden tämmöisen, melkein samannäköisen).

  • Anonymous

   14 January

   Maatiaisissakin on pitkäkarvaisuuden geenejä, eli hän todennäköisimmin on aivan täysin puhdas suomalainen maatiaiskissa. 🙂

   Erittäin komea herra on hän! Rapsutukset Hesyn entiseltä työntekijältä ruudun takaa, tosin hänen kanssaan emme tainneet olla samoihin aikoihin talolla.

   -Laura

  • Kaisa

   15 January

   Voi sehän olisikin hyvä asia, jos vain kissoilla on sama tilanne kuin koirilla – eli mitä jalostamattomampi, sitä terveemmät paperit, noin yleistäen.

   Kiva, että jätit kommentin! Tassu kotiutui meille reilu puolisentoista vuotta sitten. Oli varmaan tunteikasta olla Hesyllä töissä?

 2. Maria

  13 January

  Vitsi miten ihania kuvia taas! Teillä on kyllä niin mielettömän kaunista ja sun blogista Kaisa on tullut yks ihan mun suokkareista. Anteeksi, että niin harvoin jätän kommenttia. Kaikki jutut kuitenkin luen 🙂

  Mulla olisi blogissani sulle haaste/tunnustus ♥

  • Kaisa

   13 January

   Saat anteeksi. 😀 Ihana kommentti, kiitos, juon kahvia sun takia täällä hymyssä suin. Tulen tsekkaamaan haasteen!

 3. voi mikä kissakuume taas, mulla on ollut neljä kissaa…eri aikoina siis yksi lapsuudenkodissa, kolme itsellä mutta kerrallaan ei ole ollut kuin kaksi. päätin tosin joskus ettei meille enää kissaa tulisi, mutta toisaalta taas sitten…mitä ne karvat haittaa ja raavitut sohvat….kun niistä on niin paljon iloakin!

  • Kaisa

   13 January

   Joo ottakaa kisumisu! Kannatetaan! Saisit uutta kuvattavaa. 🙂

 4. Minna-Leena

  13 January

  Olen jännittänyt lopullista tulosta sohvakatastrofissa. Onneksi selvisitte pienellä tahralla. Huoh!

  Ihania kuvia, TAAS. Mukavaa leppoista sunnuntaita!

  • Kaisa

   13 January

   Onneksi todellakin… hieman harmitti. Kiitti, sinne kans!

 5. Saska

  13 January

  Tuo torkkupeitto on tosi kaunis ja sopii kivasti tuohon sohvan päälle tyynyjen seuraksi!

  Mun muruset on myös molemmat HESYltä, asuin Kurvissa ja ikkunasta näkyi pieneläinklinikka, josta kävin pojat hakemassa. Mä en harkinnutkaan muuta tapaa hankkia kissaa ja onneksi en, sillä nämä pojat ovat olleet kyllä mun elämäni suuri ilo jo 14 vuotta..

  • Kaisa

   13 January

   <3 <3 Ihana kuulla. Nämä kaverit tuo kyllä uskomattoman paljon sisältöä arkeen omilla hullunkurisilla / ylisöpöillä liikuillaan.

 6. Sini

  13 January

  Huh, onneksi sohvan sai pelastettua! Hei mikä tuo torkkupeitto on? Todella kaunis!

  • Kaisa

   13 January

   Kiitos! Se on vanhaa K-raudan valikoimaa.

  • Johanna

   24 January

   Mistä k-raudasta ostit? Itse olen nyt juossu kolme k-rautaa läpi eikä missään ole ;(

   Kyllä nuo kissat vaan on niin ihania, itsellä kaksi ihanuutta 😉

 7. Voi ihanuus tuota Tassua. <3 Mä saan aina niin hyvän olon, kun luen näitä sun postauksia. Tassu on kyllä sellainen suloisuus. 😀
  Kuules ihanuus, mistä olet löytänyt noin kauniin torkkupeitteen (mustavalkoinen)? Heti kiinnitin huomioni siihen… Ylläri. 😀
  Toivepostauksena; Lisää niitä ihania Blogger-tutoreita. (Blondi tarttee jeesii, kaikessa tuollaisessa.)

  • Kaisa

   13 January

   Oi. <3 Mukava kuulla. Tämmöset kommentit tsempaa tässä hommassa, etenkin jos on blogikipinä karkuteillä. Vastaus torkkupeittotiedusteluun edellisessa kommentissa. ^^ Juu täytyy niitäkin muuten tehdä taas pitkästä aikaa!

 8. heidi.

  13 January

  Kyllähän nämä karvatyypit puhututtaa, nehän on perheenjäseniä. Kyllä teidän Tassumieskin on niin hyvänä pidetty, sen kyllä näkee! Varmasti onnellinen kaveri, lähtökohdat kun toisella olleet niin erilaiset varmasti. 🙂

  Terkkuja karviselle!

  • Kaisa

   13 January

   No sitä ne kyllä on! Olis mielettömän mielenkiintoista tietää, mikä Tassumiehen tausta on. Ei vaikuta erityisen traumatisoituneelta ainakaan ja on hyvin onnellinen katti nykyisin. 🙂 Välitetään, takaisin teidän kaksikolle.

 9. Liisa

  13 January

  Voih, teillä on niin kaunista! Ja tassumies vaikuttaa kyllä aivan hurmaavalta tapaukselta. Millonkahan minäkin voisin vihdoin oman karvatassun saada?! Ei varmaan vielä tähän kaupunkikaksioon ja näillä reissusuunnitelmilla hetkeen..

  • Kaisa

   13 January

   Pitkät reissusuunnitelmat on vähän kinkkisiä tämmösten kanssa. :/ Mutta kaksioon voi hyvinkin ottaa kisuliinin, se on jo niin paljon suurempi kuin löytöeläinkotien pienet kopperoiset tai lämpimämpi kuin tuolla taivasalla. <3

 10. Lotta

  13 January

  tassumies <3. Ja kotikin on NIIIIIN hieno. Kivaa alkavaa viikkoa!

  • Kaisa

   13 January

   Samoin sinne, mutta ei vielä mietitä sitä. Ensin laiskotellaan! :]

 11. selma

  13 January

  Ihku kissimirri ja iiiihanat kuvat! Muuten ens katastrofissa kokeile sappisaippuaa, tosi hyvää. Vei jopa kuulakärkikynän

  • Kaisa

   13 January

   Hei joo tästäkin olen kuullut aikaisemmin. Moni muukin taitaa liputtaa saman saippuan puolesta. Kiitos vinkistä!

 12. Pihi nainen

  13 January

  Blogiasi lukiessa ja kuvia katsellessa verenpaine kyllä aina laskee mukavasti. 🙂 Tassumiehelle terkkuja meidän kahdelta kissanrötkäleeltä, joista toinen (Alli-kissarouva) on Tallinnan löytökissoja ja tullut kotiin Pelastetaan koirat ry:n kautta. Mukavasti on mennyt meilläkin, yhteiseloa takana jo pian seitsemän vuotta. 🙂 Täältä voi kissakuumeiset kurkkia vapaana olevia, hyvää kotia etsiviä kisuleita: http://www.pelastetaankoirat.com/elaimet/kissat/

  • Kaisa

   13 January

   Mahtavaa. :)) Voi lämmin kiitos, takaisin molemmille ja kiitos linkkauksesta. Voi miten IHANIA!! Pus vei sydämeni <3 <3 “Pus on kiltti kissa joka viihtyy hyvin sylissä ja tulee toimeen muiden kissojen ja koirien kanssa. Leikkii paljon ja nukkuu yöt kainalossa”.

 13. Cinnabaria

  13 January

  Ah mikä ihana Tassumies. <3 Täältä Neiti Karvahanuri ja Hirrrmuinen Herrasmies lähettävät terveisiä lajitoverille. On nuo karvaiset kaverit kyllä niin suloisia tapauksia. Välillä saattaa hermo mennä ja karvaa on ihan kaikkialla, mutta en halua valittaa, positiiviset polet voittaa negatiiviset mennen tullen. 🙂

  • Kaisa

   13 January

   Ahahahahaha täällä toinen karvahanuri. Nytkin iso rasta pyllyssä, mutta leikkaaminen on miltei mahdoton homma. Ja kyllä voittaa, ihan helposti.

 14. MS Ordinary

  13 January

  Vitsit, kun tuo teien katti jaksaa aina ihastuttaa 🙂

  • Kaisa

   13 January

   <3 Kiva kuulla… koska syydän siitä aina kuvia tänne. 😀

  • MS Ordinary

   14 January

   Mieki saastutan miun “sisustus”blogin koirien kuvilla 😀

  • Kaisa

   15 January

   Kiitos lohdutuksesta. :DD Olivatpa söpöjä ja mamman kuvausinto pursuileva. 😉

 15. Täällä kanssa valkoinen Adean sohva ja toivotaan että säilyy valkoisena 😉

  SInulle on tunnustus blogissani!! 🙂

  • Kaisa

   15 January

   Kiitti Sanna! Muista torkkupeittostrategia. 🙂 Pahan päivän varalle.

 16. Maisie

  13 January

  Gnäääh. Mun piti kommentoida jotain todella
  fiksua valkoisen sohvan tuskasta (sanotaanko että jos asuu vuodesta poissa ulkomailla ja mies kotona,on valkoinen sohva melkoisen mielenkiintoinen projekti…miten voi yksi ukkeli sotkea paljon) mutta nyt mun silmissä siintää vain soma kissukka ja torkut . Ei tule mitään tästä kommentoimisesta nyt. Jännä juttu 😀

  • Kaisa

   15 January

   :DD Hytkyn täällä. Taas mies päivittelee mun blogi-ilmettä. Hehehehehehe. Hieno kommentti tuli!

 17. Birgit

  15 January

  Kauniit kuvat. Kiva fiilis.

 18. Maire

  15 January

  Aah :), kuulostaa niin tutulta tuo tahrashow! Tehtiin ehkä yksi elämän parhaimmista päätöksistä ostaa valkoinen sohva, jonka päälliset voi heittää koneeseen ja joita voi mielin määrin hinkutella tahranpoistoaineilla. Adean sohva meilläkin, ja taitaa itse asiassa olla tismalleen sama malli ja koko kuin teillä (Band, 120 cm syvä?). Sohvaa on pesty ehkä 5 krt ja aina on tullut kuin uusi!

  • Kaisa

   15 January

   No on justiinsa sama! Helpottavaa kuulla! Ja tosiaan kiva, kun on ihan vitivitivalkoinen, niin voi heittää vaikka kloriittiin tarpeen vaatiessa. Olin kyllä tosi tyytyväinen tähän ensimmäiseen pesutulokseen. Kangas ilmeisesti ittessään semmosta, että lika irtoaa hyvin. Meillä kaatunut mm. molemmilla kahvit ihan kumoon tuohon istuinosalle jo varmaan pari kolme kk sitten. Eikä häivääkään jäänyt.

 19. S

  16 January

  voi ihanuus mikä postaus <3 tämä sun blogi on yks parhaista, en voi enää kuvitellakaan blogimaailmaa ilman tätä! tulin töiden jälkeen tänne ja tänne jäin lueskelemaan :D. tätä kun lukee niin tuntuu jotenkin kuin olisi tullut kotiin, samanlainen fiilis siis valtaa mielen. kotoinen ja lämmin fiilis. hyvää mieltä saan täältä rutkasti joka kerta. ja tuo kissaherra, katselisin hänen kuviaan loputtomiin! ihana hänen elämänasenne; niin rennon letkeä. mikä onni että kohtasitte ja toisenne saitte! 🙂

  • Kaisa

   17 January

   Voi S. Olipa ihana kommentti. Raskaan päivän jälkeen tulin väsyneenä piipahtamaan blogissa ja sinun ansiosta onnellinen (ja liikuttunut) hymy levahti kasvoille. Tuli niin kiva mieli. Tämä lausahdus antaa niin suuren määrän energiaa tähän koko touhuun, ettet tiedäkään. 🙂 Oli mustakin onni, että tuo palleroinen päätyi meille. Se vaan on niin kiltti ja rakastettava, että varmaan pakahdun palasiksi joku kerta. Tuonut odottamattoman paljon sisältöä elämään.

 20. Olga StarDec

  21 January

  Such a lovely and cozy home!
  http://www.stardust-decorstyle.blogspot.com
  (your newest follower)

  • Kaisa NHWY

   22 January

   Thanks Olga! I must check out your blog also! :))

 21. Pastereczka

  24 January

  Och, lovely. It is my style, too.
  Nice mix black&white&pattern:)

  http://pasterka.blogspot.com/
  btw I have the same print (etsy) on my blog 😮

  • Kaisa NHWY

   25 January

   Thank you Pastereczka! 🙂 That combination works.. 🙂

 22. Gorgeous interiors! I’d like to share your inspirations on my blog – myidealhome.tumblr.com – hope you don’t mind, of course! let me know 🙂

  Valentina

 23. Anonymous

  7 August

  Hei! Selailin blogiasi ja kotisi on ihana! Mistä nuo pastellisävyiset (minttu/harmaa) tyynynpäälliset on? Aivan ihanat!

  • Kaisa NHWY

   7 August

   Kiitos! 🙂 Ne löytyvät Kaunisteen valikoimasta.

Your email address will not be published. Required fields are marked *