Ajattelin sittenkin laittaa verhon olohuoneen ikkunaan. Huomasin huoneen sisustuksen olevan paljon tuhdimpi toisesta laidasta (sohvat ja kumppanit), mutta saan sen ehkä tasapainotettua voimakkaan kankaaan avulla.

Keksin tämän hienon perustelun sen jälkeen, kun törmäsin vaaleanpunaisiin kauriisiin Jumbon Marimekossa viime viikolla. Kuosi oli alennuksen alennuksessa, joten verhon kustannukseksi jäi vain noin viitisenkymmentä euroa. Mielestäni kohtuullinen summa Marimekon jämäkästä puuvillakankaasta. Värit sopivat niiiiin hienosti tuohon mun omatekemään tauluun. Ehkä jopa liiankin hyvin. Nyt täytyy äkkiä keksiä jotakin, jolla rikkoa tämmöinen yliharmonia.

Googlasin kankaan nimen kotona ja törmäsin saman kuosin sinisempään versioon Hupsistarallaa-blogissa. No eipä ole hassumpi sekään! Seuraava ongelma on verhotanko. Miten tämmöinen kannattaa ripustaa suuren ikkunan viereen? Klipsit? Renkaat? Rypytys? Olen ihan ulkona verhohommista, kun alunperin ajattelin pysytellä pelkissä kaihtimissa.

25 Comments

 • On tuo kyllä makea kuosi, tykkään =) Ja ihanan rohkean värin valitsit. Itse tykkään purjerengaskiinnityksestä vai miksi sitä nyt kutsutaan, mutta maku asia tuokin =)Kiitos muuteen juliste vinkeistä. Hakusessa olisi yks jos toinen olohuoneen seiniä täyttämään.

 • Näyttää kivalta! Erilaiset verhotangotkin ovat varmaan makuasioita, mutta meillä on Silent Gliss verhokiskot jotka asennetaan kattoon ja ovat aika huomaamattomat valkoisina. Eli verho lähtee suoraan katosta. Niitä voi tilata haluamillaan mitoilla niin saa vaikka seinästä seinään. Niitä käyttäessä vaan tarvitsee aina ommella rypytysnauha verhoon kiinnutystä varten. Itse en ole silti rypyttänyt verhoa nauhalla vaan antanut olla vaan suorana.

  Sori ku sählään, edellinen kommentti lähti väärällä tunnuksella 🙂

 • Miten tämä oli mennyt minulta aivan ohi. Hurmaava kuosi!

  Taidankin kommentoida ekaa kertaa, vaikkakin olen aktiivinen blogisi lukija. 🙂 Kiitos ihanasta blogistasi! Pidän kuvistasi, teksteistäsi ja positiivisesta otteestasi.

  Yksi tekninen juttu, mikä on hiukan häirinnyt on se, että linkkejäsi ei voi avata uuteen välilehteen. Kokeilin sekä explorerilla että chromella, mutta molemmat avaavat virhelaatikon, jossa on teksti “function disabled”. Itselläni on tapana klikkailla linkkejä uusiin välilehtiin “muistiin”, lukea teksti loppuun ja katsoa sitten linkin takaa löytyvät tuotteet tms. Onkohan ongelma käyttäjässä vai löytyisikö tähän ratkaisu blogisi asetuksista?

  Ihania talvipäiviä sinulle!

  – P

  • Hei mahtavaa, kun kommentoit! Tämä kommenttilootahomma ja ajatusten vaihto on koko bloggailun suola. 🙂 Ongelma ei ole käyttäjässä vaan meikäläisessä… :–D Estin sen siksi, että kuvia kopioivat hoksaisivat copyright-oikeudet. Mutta mutta.. eipä se taida siihen vaivaan auttaa, joten voin kyllä yhtä hyvin poistaa koodinpätkän. En ollutkaan ajatellut sitä tuolta kantilta. Kiitos siis huomiosta! Samoin sinne, muista kommentoida jatkossakin! 🙂

 • Minä olen törmännyt vain siihen sinisävyiseen, mutta tuohan on melkeinpä vieläkin ihanampi kuin se. Hyvä löytö! Jos sulla ei ole vielä mitään mekanismia ripustamiseen, niin voin lämpimästi suositella Kirchin u-kiskoja. Huomaamattomat, aivan järkky-hyvin liikkuvat verhot niissä ja helppo oli asentaakin. Nipsut sitten vain… itse laittaisin nipsuilla ehdottomasti. Luumuttaresta löytyy jo yksi juttu ja kuvia (makuuhuone) verhokiskoista. Käy kurkkaan. 🙂

  • Mulla on pinkkikausi menossa, joten tämä iski tajuntaan ihan täysillä. Kiitos vinkistä, tutustun tähänkin vaihtoehtoon! Nipsut voisi olla munkin juttu. Tuun kohta lurkkiin.

 • Ihanat värit! Itsekin kaipaisin jotain väriä olohuoneeseen, mutta olen malttanut mieleni vielä. Jos ensin saisi vaihdettua tv-seinän tapetin, heivattua vanhan sohvan uuden tieltä, saisi ylipäätään sen uuden sohvan, kuulisi uuden maton vihdoin saapuneen kodin ykköseen ja sitten vielä hetken aikaa fiilisteltyä niin sitten ehkä voisin alkaa miettimään niitä tekstiilejäkin 🙂

  Älä muuten ihmeessä pilaa kaunista kangasta niillä purjerenkailla! Pistin olohuoneen verhot pilalle niillä miehekkeen(!) toivomuksesta. Silloin ajatus tuntui hyvältä idealta, kun sai kotiin hieman vaihtelua. Itse tehtynä oli purjerankaiden väsääminen yhtä painajaista. Koko ajan sain pelätä kankaan purkautumista. Nyt olen sitten kyllästynyt verhoihin juurikin noiden renkaiden vuoksi eikä niitä reikiä näin jälkikäteen saa tekemättömäksikään. Onneksi ovat sentään selkeästi verhokankaat eikä Mariskan puuvillaa. Jälkimmäistä kun voisi vielä hyötykäyttää koko pituudeltaan vaikka pöytäliinana.

  • Tiedän niiiiin tuon tunteen! Itekkin olen hautonut erinäisiä ratkaisuja ja valintoja, jotta voin rauhassa rakentaa kivoja ja mietittyjä kokonaisuuksia. Raksa-aikana joutui tekemään päätöksiä paniikkiaikataululla, joten nautin nyt tästä määrittelemättömän pitkästä harkinta-ajasta.

   Mariskan puuvilla on mulle ihan uusi tuttavuus. *Googletus-listalle*

 • Tuo kaunis kauris oli minullakin rakkautta ensi silmäyksellä, jotenkin se vaan kolahti heti 🙂 Meikeläiseltä löytyy sinisävyinen kauris pari Mari mukeista- ja tarjottimelta…tuo pinksu bambi on kyllä kieltämättä myös aika herkullinen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *