READING

JOULULAHJAT PURKISSA

JOULULAHJAT PURKISSA

Purkitin sukulaisille joululahjaksi parit villasukat, joista koitin tehdä mahdollisimman paljon saajiensa näköiset. Bisnesmiehelle maskuliinista mustaharmaata ja kauniimmalle osapuolelle harmaata, ruskeaa ja roosaa, joita löytyy niin rouvan velour-asuista kuin kodin sisustuksestakin. Osui ja upposi ainakin reaktioista päätellen, jos eivät paljoa huijanneet.

Pääsin tosiaan jakamaan ensimmäiset joululahjani jo viime viikonlopun pikkujouluissa. Aatoksi eri puolille Suomea suuntaavia sukulaisia oli koolla kymmenen kappaletta ja lapsille ja lapsenmielisille oli varattu muutama paketti. 🙂 Puspus Sämpy, jos luet tätä. Päälinjauksena oli, etteivät aikuiset osta toisilleen lahjoja.

Olen yrittänyt tänä vuonna hillitä jouluostosten määrää tekemällä lahjoja itse. Rakastan antaa lahjoja (ostaa, tehdä, paketoida, jännittää reaktioita = kaikkia vaiheita), joten pakettien määrä tuntuu lähtevän aina käsistä. Saatan ostaa joululahjan jo elokuussa kaappiin odottamaan, mikäli joku aivan sen ja sen ihmisen näköinen juttu kävelee vastaan. En oikeastaan osaa ottaa lahjojen ostamisesta tai tekemisestä stressiä, mutta eihän tämmöisessä kaupallisessa hysteriassa mitään järkeä ole. Siksi pidän hyvänä asiana, että aikuisten kesken sovitaan pakettien suhteen jotkut passelit raamit. Yksi yllätys per nenä tai ei paketteja ollenkaan (ehkä vähän tylsä tämä jälkimmäinen).

Mitä politiikkaa teilläpäin harrastetaan lahjojen suhteen?

Ps. Kuvan villasukat on valmistettu aikaisemman postauksen ohjeen mukaan. :] Kommenttilaatikossa käydään parhaillaan mielenkiintoista ja tunteikastakin keskustelua tekemästäni tutoriaalista.


 1. IMAGE

  12 December

  Mäkin tahtoisin juuri tuollaisen lahjan. <3
  Sä olet nainen mahtava keksimään kaikkea ihanaa… 🙂

  • Kaisa

   13 December

   Kauniisti sanottu. 🙂 Kiitos!

 2. Aada

  12 December

  Tosi kivoja, herttaisia ja hauskoja paketoimisideoita! Tykkään! 🙂

  • Kaisa

   13 December

   Kiva, jos tykkäsit! 🙂 Kiitti Aada!

 3. Hanna ★

  12 December

  Ompas hauska idea pakata sukat ♡

  • Kaisa

   13 December

   Pehmeistä paketeista tulikin kovia. :]

 4. Piia

  12 December

  Kätevää! Just kirosin pehmeitä paketteja. Niitä on niin pottumaista paketoida 😀

  • Kaisa

   13 December

   Purnukat ja pahvilootat käyttöön! Päällystetyt kenkälaatikot on muuten myös hyviä!

 5. eilen tein

  12 December

  Onpas ihana lahja ihanassa paketissa! Tuo purkki on kyllä niinkuin piste iin päälle, saaja näkee että nyt on funtsattu lahjaa vielä sukkiakin pidemmälle!

  • eilen tein

   12 December

   Ai unohdin kommentoida tuohon lahja-asiaan muuten 🙂 Meilläkin ton miekkosen suku yrittää “hei aikuiset ei ostaisi lahjoja toisilleen jookos” -linjaa, ei mee läpi mulle! Lahjominen on parasta! Onneksi oma lapsuuden perheeni on täysin eri linjalla 😉 Omaksi häpeäkseni täytyy kuitenkin myöntää, että kaikesta muusta värkkäämisestä huolimatta en tee juuri lainkaan lahjoja itse. En tiiä miksi. En kuitenkaan ihan kauhean isolle joukolle anna lahjoja. Pitäisikin ryhdistäytyä tässä!

  • Kaisa

   13 December

   No joo siis onhan tämä ristiriitaista, kun syömisen lisäksi lahjojen antaminen kuuluu omallakin kohdalla joulun odotetuimpiin ohjelmanumeroihin. 🙂 Ja kaupasta taitaa täälläkin silti suurin osa paketeista löytyä. PItäis varmaan tammikuussa alottaa jo ensi joulun lahjakäsityöt, niin olisi kaikille jotakin näperrettyä. Nyt loppuu aika pahimmoilleen kesken.

 6. Heidi

  12 December

  Tosi hienot paketit! kiva idea 🙂

 7. Kammari

  12 December

  Tässä postauksessa kaikki osui naulan kantaan eli aivan samat fiilikset tässä osoitteessa, olen kanssa aika friikki, mitä jouluun- ja joululahjoihin tulee. Haluaisin ostaa kaikille kaikkea tyyppisesti :DDD

  Nyt, kun vietämme ekaa kertaa joulua omassa kodissa ja kutusttu on omat vanhemmat ja miehen läheiset, niin on saanut aika lailla perspektiiviä näihin jouluvalmisteluihin (niitähän siis riittää ((ja kaikki maksaa)) enemmän kuin laki sallii)ja samalla on ollut pakko vähän hillitä lahjojen hankintalistaa suppeammaksi aiemmasta :/

  No ehkä ihan hyvä oppia pikku hiljaa näin 30+ tähänkin…eikä siinä mitään jouluvalmistelut on aivan ihania ja nautin/rakastan tehdä/kokeilla kaikkea uutta ja kehitellä myös jotain uusiakin “perinteitä”…ja kaikkihan pitää tietenkin olla täydellistä, kuinkas muuten :DDD

  Aivan ihana idea tuo lasipurkkivillasukkalahja-pitää laittaa korvan taa… muunlaisia lasipurnukka lahoja olen paljon nähtnytkin ja itse kokeillutkin, mutta ne ovat liittyneet joku leivonnaisiin tai kauneudenhoitoon eli kiitti vinkistä, muutamat hankituista lahjoista odottaa kuitenkin vielä paketointia.

  Mukavaa joulun alus aikaa!

  • Kaisa

   13 December

   Jes, kohtalotovereita! Totta, tuo on tuommoinen uusi aikuinen näkökulma asiaan. :] Samoja ajatuksia on vaihdettu täälläkin osoitteessa. Ei semmoisia ole aikaisemmin osannut ottaa huomioon, kun on aika lailla vain pölähtänyt valmiiseen kattaukseen.

   Ihanaa ja tunnelmallista joulun odotusta myös sinne. Paketointi on ihanaa! 🙂

 8. Jen

  12 December

  Vitsit sä oot näppärä nainen. Noi lahjat näyttää niin ihanilta.:) Paketin ulkomuoto todella on puolilahjaa. Itse vähensin stressiä ja pyysin monet ostamistani lahjoista valmiiksi paketoituna. Yleensä kyllä paketoin kaikki lahjat itse, mutta tänä vuonna omaksi työksi jää vain muutaman paketin kääreet. Ajattelin hyödyntää niissä remontista ylijääneitä tapetteja.

  • Kaisa

   13 December

   Hei tuo on hyvä! Mullakin pyörii kotona muutamia tapetinjämiä samaan tarkoitukseen. Ainoa, mikä tökkii, on tapetin paksuus. Teippi ei meinaa ottaa kiinni ja saa olla näppäränä sormista, että kerkeää nyörittää paketin narulla kiinni.

 9. Nina

  12 December

  Kaikki lahjat joita annan on itse tekemiäni,useammastakin syystä,en pidä joulun kaupallistamisesta ja on ihana tehdä itse lahjoja…tunteella ja lämmöllä…Nuorimmaiselle sain tänään keppihepan valmiiksi ja voi miten tykkään siittä,saa nyt sitten nähdä leikkiikö sillä tyttö vai äiti 😀 Blogiin laitan kuvia joulun jälkeen kun nää meidän isommat lapset käy siellä urkkimassa…

  • Kaisa

   13 December

   Oi oot reipas! Ens vuonna aloitan joululahjojen valmistuksen aikaisemmin, niin kerkeän useammalle tehdä. Keppiheppa on niin huippu lahja!! Kuka muksu semmosesta ei tykkäisi, do not worry! :F

 10. Tanja Lehtinen

  12 December

  I like! Kivoja juttuja!

 11. Neiti M

  13 December

  Onpas söpö lahja- ja paketointi-idea! Itsekin rakastan lahjojen antamista ja noita kaikkia listaamiasi siihen kuuluvia vaiheita! 🙂

  Vitsit, pitäisi kyllä alkaa opettelemaan sukkien neulomista noiden mainioiden ohjeidesi avulla – sukkien (ja lapasten) neulomista jostain syystä kammoksun edelleen, vaikka reilun vuoden kestäneen “neulomisurani” aikana puikoistani onkin valmistunut jo ties mitä pipoista villapaitoihin..!

  • Kaisa

   13 December

   Lahjojen antaminen on hullun paljon siistimää kuin saaminen! Ihan aidosti. 🙂 Nyt kokeilemaan vaan! Kerran kun logiikan löytää, niin homma menee suit sait vaan eteenpäin.

 12. Heidi

  13 December

  Superkauniita paketteja! Hei mistä sen sellaisen naksuttavan laitteen saa, jolla teit nuo tekstit pakettikortteihin? Joskus lapsena muistan sellaisella kirjoitelleeni…

  • Kaisa

   13 December

   Kiitti! Dymosta puhelet varmaan, esimerkiksi Suomalaisesta Kirjakaupasta saa. 🙂

 13. Sohvi

  13 December

  Hauska idea tuo purkitus! Aiempina vuosina lahjonta on lähtenyt aina lapasesta, tänä vuonna on pyhästi lupailtu pysytellä vain yhdessä paketissa per nenä. Mutta koska suuntaamme jouluksi miehekkeen suvun luo, voi olla että sitä ikävissään haluaa hankkia omille perheenjäsenille vielä sen toisen tai kolmannenkin paketin… Pikkusiskolle ainakin ostin jo kaks, mut eihän sitä tällaiset säännöstelyt koske ;).

  • Kaisa

   13 December

   Tuo 1 paketti / napa tuntuu olevan melko yleinen yritys. 😀 Lapset, lapsenmieliset, pikkusiskot yms. on aina asia erikseen. Tietenkin.

 14. Ruususuun äiti

  13 December

  Superihana idea tuo purkitus! 🙂 Hauskasti paketoitu ja varmasti ihana saada! 🙂

  • Kaisa

   13 December

   Kiitos! Saajat tuntuivat tykkäävän sukkapareistaan kovasti. 🙂

 15. Laura

  13 December

  Kiva paketointi idea nuo purkit. Sukkia varsinkin on joskus vähän hankala paketoida yksinään paperiin.

  • Kaisa

   13 December

   Siinä tapauksessa rullalle ja purkkiin. 🙂 Saa helposti nättejä!

 16. Tiina

  14 December

  Heei, vähän kiva idea tää sukkien purkittaminen ! 🙂

  • Kaisa

   18 December

   :=) Kiitti! Kiva, helppo ja hauska.

 17. nuokku

  16 December

  Mielettömän kauniita pakkausideoita. Täytynee pistää korvan taakse tulevaisuutta silmällä pitäen 🙂

  • Kaisa

   18 December

   Kiva kuulla! Paketti on puoli lahjaa, kuten Jen tuolla aikaisemmin totesikin. 🙂

 18. Sini

  17 December

  Aivan ihana idea!Harmi kun mä olen niin onneton käsitöissä, että en saisi kun varren aikaiseksi 😀

  • Kaisa

   18 December

   Haastan sut kokeileen tuolla mun sukkaohjeella… Kantapää onnistuu ihan varppina!

  • veerra

   18 December

   Mä rupesin nyt sitten väsäämään sun ohjeella sukkia, mutta mulla on jotenkin tossa kantalapun tekovaiheessa työ toisinpäin kun sulla 😀 ja sit kun ne silmukat jaetaan kolmelle puikolle kavennuksia varten, niin joudun yhden vaiheen tekemään peilikuvana 😀

  • Kaisa

   18 December

   Haha, eikä! 😀 Onnistuikko kuitenkin saamaan kantapään aikaiseksi?

  • veerra

   19 December

   Kärsivällisyys loppui mutta alotin nyt alusta ja nyt se työ menee ihan oikein päin 🙂 tänää kokeillaa kantapäätä taas 😀

  • Kaisa

   20 December

   😀 Tsemppiä! Oon purkanu niin sata kertaa itekki pieleenmenneitä, että tiedän tunteen.. :/ Haluan kuulla vielä jatkoraportin!

 19. sanna

  18 December

  Wau, kauniit sukat ja upea tuo idea lahjoittaa ne kauniissa purkissa.

 20. Kertu

  19 December

  Mielettömän kiva idea ja varmasti lahjan saaja ilahtuu noin kauniista paketista 🙂

  • Kaisa

   20 December

   Kiitos Kertu! Vaikuttivat oikein iloisilta, kun saivat purnukat. 🙂

 21. misu

  19 December

  meillä tehtiin nyt tänän vuonna ekaa kertaa niin, että aikuisten kesken arvottiin et kuka ostaa kenelle. siis yks ostaa vaan yhdelle, tietysti sit nyt voi panostaa vähän enemmän ku on määrällisesti vähemmän ostettavaa.
  lahjan antaja pitäisi säilyä salaisuutena aattoon asti, eli korttiin sit kirjoitetaan keneltä paketti on.
  katsotaan toimiiko ja miten hyvin, sen perusteella sit varmaan päätetään jatketaanko ens vuonna samaa vai muokataanko 🙂

  • Kaisa

   20 December

   Hei tuohan on aivan mahti-idea!! :)) Paitsi että miten sitä malttaa olla ostamatta/tekemättä sitte mitään muuta kellekään? Olisin niin sopimuksenrikkoja…

Your email address will not be published. Required fields are marked *