Valaisimien valitseminen uuteen kotiin on tuntunut ihan ylitsepääsemättömältä urakalta. Nyt pimeys on alkanut painaa tosissaan päälle, joten nappasin simppelin hehkulampun roikkumaan ruokapöydän yläpuolelle Clas OhlsoniltaHintaa kertyi tälle mustalle johdonpidikkeelle ja hehkulampulle yhteensä 11,90 €. Ei paha! Ensin pallottelin punaisen ja violetin johdon välillä, mutta päädyin lopulta turvalliseen mustaan. Tämä on mainio väliaikaisratkaisu ennen sen oikean löytymistä. Itse asiassa olen kotiuttanut jo yhden ehdokkaan kirppikseltä, mutten ole vielä kerennyt sovitella sitä kattoon.

Alla rakkautta ensi silmäyksellä: Studio Vit // Marble light

Tämä on muuten blogin 100. postaus! Puoli vuotta matkaa takana ja talo vieläkin sisustukseltaan aivan kesken. Noh, juttua siis riittää jatkossakin – postausideoita on oikeastaan koko ajan paljon enemmän, kuin kerkeän blogiin päivittää. Onkohan tämä projekti koskaan valmis? Nyt jo mietityttää osa puolen vuoden takaisista himotuksista ja hankinnoista. :]

Marmorivalaisimen kuvat: Studio Vit
Värillisten valaisimien kuvat: Clas Ohlson

20 kommenttia

  • Nuista löytyy muuten semmoinen mustavalkoinenkin johtoversio. Sun täytyy käydä kaupassa ihmettelemässä. 🙂 Valinta ei luultavasti tule olemaan helppo. Pitääpäs klikkailla tutustumiskierrokselle.

 • Meillä on tuo sama valaisin, mutta rohkenin ostaa punaisen! Valinta yllätti itsenikin, olen melko väritön persoona 😀 Marisin aiemmin blogissani, että ainakaan meidän olohuoneessa yhden lampun valoteho ei riitä. Onko sama teillä vai löysitkö tuohon valaisimeen 60 wattisen lampun?

  • No mullakin tekis mieli jo käydä ostamassa muita johtovärejä. 🙂 Otin pikapikaa mukaan vain sen hehkun, joka oli kaupassa tuon johdon vieressä, en edes hoksannut ajatella watteja. Omaan makuun ihan riittävä, tosin tuossa on nuo liesituulettimen halogenit ihan vieressä tuomassa lisävaloa.

 • Minullaki roikkuu tuo mustavalkojohtoinen versio ”väliaikaislamppuna” keittiössä. En vaan keksiny mitään muuta ja sähkäriurpo on vetäny lampun paikat minusta ihan outoihin paikkoihin!

  • Voi ei. :/ Nuo sähkövedot on aika kriittisiä, kun niitä on vähän vaikeampi muutella enää jälkikäteen. Sun pitää kehitellä joku kattoa pitkin menevä siisti juoksutus johdolle ja siirtää lampun paikkaa?

  • Meillä on vanhassa talossa lampun paikat missä sattuu, joten laitoin suosiolla lampun puoli metriä sivuun ja johdon reteesti roikkumaan koukun kautta. 🙂

 • Valopalot on huippuja ja niitä roikkuu täälläkin niin keittiössä parvekkeella kuin makkarissakin. Tosin tuo niiden tehottomuus on todella ärsyttävää.

  Tietääkö joku mistä saisi vaikka 4000K lamppua mikä näyttäisi hyvältä kun se roikkuu vain tuollaisen ”narun” perässä ?

  • Enne: Itse pelkäsin ehkä ennemmin, että pallo paistaa silmiin ilman varjostinta. Eli olen aika tyytyväinen nykyiseen valotehoon. Toivotaan, että jollakin on vastaus tähän!

   Anonyymi: Tämä oli varmaankin mulle suunnattu? En ole huomannut! Kiitos!! Nyt vasta tajusin, että sehän taitaakin olla varjostinta varten!

 • Ja 4000k on aika vaikea rasti, koska musta valaisin toimii parhaiten hehkulampulla. Siis ulkonäöllisesti. Mutta kertokaa ihmeessä, jos joku keksii hyvän vaihtoehdon! 🙂

  • Nyt teillä menee tehot ja kelvinit sekaisin. Tuo 4000K lamppu on vain väriltään ns. valkoista valoa. Kun noissa kuvan pyöreissä hehkulampuissa valon lämpötila on n. 2700K ja valo on varsin keltaista.
   Joten valon kirkkauteen tuo ei vaikuta.

  • Joo, ymmärrän kelvinien ja wattien eron, mutta näin mulle yhdestä liikkeestä sanottiin, kun kyselin ns. päivänvalolamppua (muistaakseni 5500 kelviniä). En sitten tiedä vaikuttaako sävy myös tehoon vai eikö niitä vain ole yhtä tehokkaina versioina.

 • Hyvältä näyttää! Oon aatellut vastaavia olohuoneen kolmen ikkunan eteen.
  Noihin ostolakkolainenkin vois hintansa puolesta taipua. Kiitos vinkistä 🙂

 • Tarviiko tohon ostaa vielä lisäksi joku pistokepää (en tiedä oikeita nimiä kun en ole sähkömies :D) tms., jotta johdon saa katon pistokkeeseen kiinni ja toimimaan?

  • Tuon johdon mukana tulee sokeripala, eli jos sulla tulee katosta vain johdot, niin ei tartte lisäosia. Meillä oli katossa pistorasia, joten ostettiin pistokepää –> hieno sana, toimii mulle, kun en myöskään ymmärrä näistä juuri mitään. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *