Jäin kotitekoisten hampurilaisten koukkuun reilu viikko sitten. En voinut tänään(kään) vastustaa kaupassa cheddarjuuston viettelystä. Saakelin seireenit. Sen tietää, kun menee ihan väsyneenä ja nälissään kauppaan. Mutta oli ne hyviä! Mukavaa purtavaa muuten niin aneemiseen maanantaihin.  

Toinen syksyisten iltojen piristäjä on jättimukista nautittu hunajatee. Lahjaksi saatua luomuhunajaa sekoitettuna mieluiten Lady Greyhin tai sitruunateehen. Tätä herkkua voi onneksi nauttia hieman keveämmällä omatunnolla.

Toivottavasti siellä on alkanut uusi viikko lupsakkaasti. Kohta on jo marraskuu, ei mitää tolkkua. Tuntuu, että kesä oli eilen.

Muistilista: Kotitekoiset hampurilaiset

Täytteet: salaatti, tomaatti, suolakurkku, punasipuli, ketsuppi, sinappi, majoneesi (Amerikansk Dressing, White), barbeque-kastike (American BBQ-sauce, Hickory), cheddarjuusto.

Pihvit ja sämpylät: rasvaista jauhelihaa (esim. sika-nautaa) > sekoita raakaan jauhelihaan 1-2 hienonnettua sipulia, 1 kananmuna sekä ronskisti rouhittua suolaa ja mustapippuria. Leivo pihveiksi ja paista pannulla muutama minuutti molemmin puolin. Lämmitä lopuksi valmiit hampparisämpylät pannulla rapeiksi.

12 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *