Näillä kriteereillä lähdimme viime viikolla metsästämään mieluisinta sohvaa. Olohuoneemme on sisustuksellisesti melko haastava, sillä samaan neliöiltään pieneen tilaan täytyy mahtua sekä ruokailuryhmä että muu olohuoneen kalusto. Vaikeusastetta lisää kaksi lattianrajaan ulottuvaa suurta ikkunaa – seinäpintaa ei  juuri ole käytössä, eli kalusteita täytyy sommitella reilusti myös keskilattialle.

Raju ensi-ihastukseni oli Vepsäläisen Adea Story. Raakapuinen sokkeli ja suorakaiteen malliset istuintyynyt saivat sydämeni pamppailemaan. Toiselle sijalle nousi saman sarjan hieman kevyempi versio Band, jossa puolestaan miellyttivät alumiiniset jalkaputket – kylläkin valkoisena – ja sama suorakaiteisuus.

Eilinen istunto Vepsäläisen sisustussuunnittelijan kanssa avasi silmämme tilan rajallisuuden suhteen. Hautasimme haaveen löhölinnamaisesta kulmasohvasta ja aloimme pohtia mahdollisia tuolivaihtoehtoja hieman pienemmän sohvan rinnalle. Jykevä Story jäi pois suunnitelmista ja tilalle astui kaksi kappaletta ylempänä näkyvää Interfacen Zip-lepotuolia. Niihin saa saman irrotettavan+konepestävän verhoilun kuin valitsemaamme sohvaan. Suunnittelun lopputulemana kalustetarjous sisälsi yhden löhömodulin Bandia ja kaksi Zippiä puhtaanvalkoisella verhoilulla. 
Kotona väsäsimme pahvista sohvan ja tuolien kokoiset lerputtimet ja pyörittelemme niitä tyhjän olohuoneemme lattialla. Tuolit olivat kuin olivatkin liian suuret. Onneksi ei tehty tilausta pelkän paperipiirrustuksen pohjalta! Pahin pelkoni on liian tukkeinen olohuone, joten luovuimme tässä vaiheessa kokonaan tuolien ostamiselta. Tänään käymme laittamassa tilaukseen yhden modulin 120 syvää Bandia, eli melkoinen löhöpala kotiutuu meille reilun kuukauden päästä. Sohvassa mahtuu rötköttämään joko kaksi ihmistä pitkittäin tai neljästä viiteen vaakasuunnassa. Love it. Moduli tulee olemaan kokovalkoinen jalkaputkia myöten. Tässä vielä 3D-hahmotelmana.

Kollaasin kuvat: beiget sohvat Vepsäläinen, valkoinen sohva Asuntomessuopas, tuoli Interface
Yksittäiset sohvakuvat: Vepsäläinen

7 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *