SOHVAKAUPOILLA

Näillä kriteereillä lähdimme viime viikolla metsästämään mieluisinta sohvaa. Olohuoneemme on sisustuksellisesti melko haastava, sillä samaan neliöiltään pieneen tilaan täytyy mahtua sekä ruokailuryhmä että muu olohuoneen kalusto. Vaikeusastetta lisää kaksi lattianrajaan ulottuvaa suurta ikkunaa – seinäpintaa ei  juuri ole käytössä, eli kalusteita täytyy sommitella reilusti myös keskilattialle.

Raju ensi-ihastukseni oli Vepsäläisen Adea Story. Raakapuinen sokkeli ja suorakaiteen malliset istuintyynyt saivat sydämeni pamppailemaan. Toiselle sijalle nousi saman sarjan hieman kevyempi versio Band, jossa puolestaan miellyttivät alumiiniset jalkaputket – kylläkin valkoisena – ja sama suorakaiteisuus.

Eilinen istunto Vepsäläisen sisustussuunnittelijan kanssa avasi silmämme tilan rajallisuuden suhteen. Hautasimme haaveen löhölinnamaisesta kulmasohvasta ja aloimme pohtia mahdollisia tuolivaihtoehtoja hieman pienemmän sohvan rinnalle. Jykevä Story jäi pois suunnitelmista ja tilalle astui kaksi kappaletta ylempänä näkyvää Interfacen Zip-lepotuolia. Niihin saa saman irrotettavan+konepestävän verhoilun kuin valitsemaamme sohvaan. Suunnittelun lopputulemana kalustetarjous sisälsi yhden löhömodulin Bandia ja kaksi Zippiä puhtaanvalkoisella verhoilulla. 
Kotona väsäsimme pahvista sohvan ja tuolien kokoiset lerputtimet ja pyörittelemme niitä tyhjän olohuoneemme lattialla. Tuolit olivat kuin olivatkin liian suuret. Onneksi ei tehty tilausta pelkän paperipiirrustuksen pohjalta! Pahin pelkoni on liian tukkeinen olohuone, joten luovuimme tässä vaiheessa kokonaan tuolien ostamiselta. Tänään käymme laittamassa tilaukseen yhden modulin 120 syvää Bandia, eli melkoinen löhöpala kotiutuu meille reilun kuukauden päästä. Sohvassa mahtuu rötköttämään joko kaksi ihmistä pitkittäin tai neljästä viiteen vaakasuunnassa. Love it. Moduli tulee olemaan kokovalkoinen jalkaputkia myöten. Tässä vielä 3D-hahmotelmana.

Kollaasin kuvat: beiget sohvat Vepsäläinen, valkoinen sohva Asuntomessuopas, tuoli Interface
Yksittäiset sohvakuvat: Vepsäläinen


 1. Mervi

  4 June

  Täälläkin mallaillaan Bandin osia olohuoneeseen 🙂 Kivan valinnan teitte.

  • Kaisa

   5 June

   Eikä! Haha! 🙂 Maku osui taas yksiin.

 2. Voin suositella band-sohvaa lämpimästi. Meillä on ollut ko. kapistus jo pari vuotta.. Plussaa irrotettavista päällisistä. Ja istumamukavuus on sitäluokkaa että sohvaa voi käyttää varavuoteenakin. Ja toi 120 cm syvä osa on silkkaa luksusta!!!

  • Kaisa

   9 June

   Ihana kuulla!! :))) <3 Meidän vierassohva onkin vähän kaponen, joten voi olla, että Bandillakin tullaan nukkumaan.

 3. Anonymous

  14 January

  Hei! Minkä hintainen tuo kokonaisuus oli?

 4. Anonymous

  17 January

  Joo, samaa pohdin minäkin.

 5. Kaisa

  17 January

  Heip anonyymi, Vepsäläiseltä kannattaa tiedustella hinnat näille Adean yksittäispaloille. Me ostettiin samassa yhdeydessa muutakin ja saatiin tarjous koko köntsästä silloin.

Your email address will not be published. Required fields are marked *